Ezért lett a blog neve Konyhalál

konyhalal

 

Érthető módon mindenki meg szokta kérdezni, hogy honnan ez az enyhén szólva is furcsa név. A konyha egyértelmű, de miért halál és miért nem Konyhalány – mert kimondva sokszor ezt értik.

 

Az elején, amikor elkezdtem blogot írni, kb. semmit sem tudtam a sütésről, főzésről, ezért úgy gondoltam, hogy valakinek ez „rossz” lesz, vagy nekem, mert nem fog menni, vagy azoknak, akik majd megkóstolják a „műveimet”.

Most akkor jöhet a kérdés, hogy akkor miért éppen erről írok blogot, ha nem értek hozzá. És miért írok egyáltalán, ha az írással sem gondoltam volna, hogy valaha közelebbi viszonyom lesz, mint a magyar fogalmazások a suliban? Erre nincs jobb válasz, mint hogy fogalmam sincs… Valahogy jött, hogy ehhez van kedvem, aztán úgy maradtam.

 

Szóval, a név: szeretem a szóvicceket, így valami ilyesmiben gondolkodtam. És persze akkor nem gondoltam, hogy ezt majd ennyi ideig írni fogom, azt meg pláne nem, hogy ennyien olvasni fognak, úgyhogy, amikor egyik hajnalban a Ferenciek terén munkába menve a 7-es buszra várakozva kipattant a Konyhalál név a fejemből, akkor hirtelen jó ötletnek tűnt… 😀

Amikor már olvasottabb lett és eseményeken, idegeneknek ki kellett mondanom, akkor kezdtem magam furcsán érezni miatta és nekem sem tetszett, hogy ilyen negatív kicsengésű. Páran szoktak is írni, hogy jó-jó ez a blog, de ilyen nevet, nahát… Volt, aki egyenesen felszólított, hogy változtassak nevet.

Egy időben tényleg meg is akartam változtatni, de nem találtam ennél jobbat és kb. mindenki le is beszélt róla, így maradtam én Konyhalál – kicsit fura, kicsit bizarr, kicsit érdekes, de mindenképpen megjegyezhető.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!