Gyors almás tallérok
Egyszerű, gyors, olcsó és kiadós sütemény receptjét keresed? Megtaláltad!
A tallérok puhák, de mégis „tartalmasak”, kettővel már egészen jól lehet lakni. Reggelire vagy a tízórais dobozba ajánlom, egy adagból az egész családnak jutni fog. Nem maszatolódik, nem morzsálódik, így a szállítást is jól tűri.
És hogy miért finom? Annyira jól esik az édes tészta majszolása közben a savanykásabb, lédús almadarabkákkal találkozni!
Gyors almás tallérok – hozzávalók:
2 db kisebb alma
200 g tehéntúró
100 g puha vaj
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
300 g finomliszt
1 citrom reszelt héja
Gyors almás tallérok – elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Minden egyéb hozzávalót összegyúrunk, majd ehhez hozzádolgozzuk az almát. (Ekkor úgy fog kinézni a korábban már összeállt tészta, mintha nagyon elrontottuk, de nem!).
Kb. két diónyi tésztát a tenyerünkbe veszünk, gömböt formázunk belőle, majd kb. 1,5 cm vastagra lapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tallérokat.
200 %C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Ha még több almás sütit szeretnél, nézz körül itt is!
Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.