Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #5
Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?
Korábban már írtam 12 másik ötletről itt, itt, itt, és itt, most összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve 🙂 Szerintem nem praktikusak. És szerinted?
A konyhai sarok mindig kritikus pont, érdemes kihasználni tárolásra, de nem olyan egyszerű. Mostanra már egész sok olyan megoldást, pl. forgókosarak, kihúzható kosarak, találtak ki arra, hogy ne kelljen derékig a szekrénybe bemásznunk, hogy kivegyünk valamit, de őszintén szólva, engem talán a bemászás sem zavarna annyira, mert mindenkinek vannak olyan dolgai, amit ritkán használ, évente néhányszor meg belefér a mászás, addig meg szépen el vannak rejtve, nem is zavarnak. Ezek a sarokfiókok nem tudom, kinek praktikusak, abszolút helyrablóak (és abból sosincs elég, bármekkora is a konyha), ráadásul az alakjuk miatt csak nagyon korlátozott a kihasználhatóságuk, az alsó fióknál látszik is, hogy mennyire „jól” férnek el benne a tányérok.
Ezt a megoldást egyáltalán nem tudom értelmezni. Egyrészt miért jó, ha a mosogató mögött van a késtároló? Nem az előkészítő résznél használjuk a késeket? (Bár lehet, hogy itt éppen annak használják, én inkább ilyen ülős kunyhaszigetrésznek gondolom.) Hogyan lehet tisztítani a késtároló réseket? Ha áttöröljük az asztalt, óhatatlanul bele fog szóródni a morzsa, kisebb szennyeződések, de ha nincs bennük kés, akkor a mosogatószeres, esetleg zsíros víz is. Mi van az asztal alatt? Valami zárt résznek kell lenni, hogy ne nyúljunk, térdeljünk bele a késekbe. Ha zárt tér van, akkor miért nem tárolásra használjuk azt a teret néhány belógó penge elhelyezése helyett? És pár hónap használat után vajon mennyire lesz karcos a felület, az elsőre nem a résbe beletaláló késektől?
Ha nem zöldség, gyümölcs lenne ebben a tárolóban, még akár praktikus is lehetne. De nem gondolom, hogy egy ilyen műanyag bigyónak több kilónyi a teherbírása, ha meg nem annyi, akkor hogy marad meg benne egy kis krumpli, egy kis alma, és még 4-5-féle dolog? Az első gondolatom ránézve az volt, hogy ebben, ha rohadásnak indul valami, kifolyik a leve, lepereg róla a föld stb-stb., akkor hogy lehet kitakarítani? Alaposan csak úgy, hogy az egészet levesz, kipakol, kimos, majd vissza. De valószínűleg nem is tolerálják a zöldségek túl jól, ha sokáig pácolódnak egy műanyagban, még ha szellőzik is.
Te mit gondolsz ezekről? Tetszenek, praktikusak?
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!
You must be logged in to post a comment.