Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #5

 

 

Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?
Korábban már írtam 12 másik ötletről itt, ittitt, és itt, most összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve 🙂 Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

 

A konyhai sarok mindig kritikus pont, érdemes kihasználni tárolásra, de nem olyan egyszerű. Mostanra már egész sok olyan megoldást, pl. forgókosarak, kihúzható kosarak, találtak ki arra, hogy ne kelljen derékig a szekrénybe bemásznunk, hogy kivegyünk valamit, de őszintén szólva, engem talán a bemászás sem zavarna annyira, mert mindenkinek vannak olyan dolgai, amit ritkán használ, évente néhányszor meg belefér a mászás, addig meg szépen el vannak rejtve, nem is zavarnak. Ezek a sarokfiókok nem tudom, kinek praktikusak, abszolút helyrablóak (és abból sosincs elég, bármekkora is a konyha), ráadásul az alakjuk miatt csak nagyon korlátozott a kihasználhatóságuk, az alsó fióknál látszik is, hogy mennyire „jól” férnek el benne a tányérok.

 

Ezt a megoldást egyáltalán nem tudom értelmezni. Egyrészt miért jó, ha a mosogató mögött van a késtároló? Nem az előkészítő résznél használjuk a késeket? (Bár lehet, hogy itt éppen annak használják, én inkább ilyen ülős kunyhaszigetrésznek gondolom.) Hogyan lehet tisztítani a késtároló réseket? Ha áttöröljük az asztalt, óhatatlanul bele fog szóródni a morzsa, kisebb szennyeződések, de ha nincs bennük kés, akkor a mosogatószeres, esetleg zsíros víz is. Mi van az asztal alatt? Valami zárt résznek kell lenni, hogy ne nyúljunk, térdeljünk bele a késekbe. Ha zárt tér van, akkor miért nem tárolásra használjuk azt a teret néhány belógó penge elhelyezése helyett? És pár hónap használat után vajon mennyire lesz karcos a felület, az elsőre nem a résbe beletaláló késektől?

 

 

Ha nem zöldség, gyümölcs lenne ebben a tárolóban, még akár praktikus is lehetne. De nem gondolom, hogy egy ilyen műanyag bigyónak több kilónyi a teherbírása, ha meg nem annyi, akkor hogy marad meg benne egy kis krumpli, egy kis alma, és még 4-5-féle dolog? Az első gondolatom ránézve az volt, hogy ebben, ha rohadásnak indul valami, kifolyik a leve, lepereg róla a föld stb-stb., akkor hogy lehet kitakarítani? Alaposan csak úgy, hogy az egészet levesz, kipakol, kimos, majd vissza. De valószínűleg nem is tolerálják a zöldségek túl jól, ha sokáig pácolódnak egy műanyagban, még ha szellőzik is.

 

Te mit gondolsz ezekről? Tetszenek, praktikusak?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!