Láthatatlan almás sütemény
Igazából tökre látható. Ki tudja, miért láthatatlan almás sütemény a neve, ami egyébként idegen nyelveken is ugyanez, szóval a külföldiek sem látják 🙂 Úgy sejtem, az almák lesznek nagyjából láthatatlanok, bár azok sem teljesen, mert az általuk okozott enyhe csíkozottság meg kifejezetten jól mutat. Ki érti ezt…?
Az alma vékonyra szeletelése és utána az egyenletes rendezgetése első olvasásra macerásnak tűnt, de meglepően gyorsan és könnyen ment.
Láthatatlan almás sütemény – Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg liszt
6 dkg cukor
1 kk fahéj
fél vanília kikapart magja
80 ml tej
5 dkg olvasztott vaj langyosan
40 dkg a lehető legvékonyabbra szeletelt alma
szeletelt mandula
Láthatatlan almás sütemény – Elkészítés:
A tojás felhabosítjuk a cukorral.
Hozzáadjuk a fahéjjal elkevert lisztet, a vaníliát, apránként a tejet, majd az olvasztott vajat is.
Az almákat meghámozva felszeleteljük. Próbáltuk uborkaszeletelőn, de igazából simán, késsel, vágódeszkán gyorsabban és szebben lehetett vele haladni. Lényeg, hogy 1-2 mm vastag szeletek legyenek.
A szeleteket forgassuk a tésztába.
Sütőpapíros püspökkenyérformába halmozzuk a tésztát almástul. Ezt úgy csináljuk, hogy az almaszeletek nagyjából vízszintesen legyenek benne, akkor fog szépen mutatni a felvágott sütemény.
A tetejét elegyengetjük és megszórjuk szeletelt mandulával.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor szebben lehet szeletelni.
Még több almás receptért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: http://bakeyoursmile.blog.hu/2018/03/25/lathatatlan_almas_sutemeny
You must be logged in to post a comment.