Forró almás pite

Forro almas pite

 

Kívül ropogós tészta, belül fűszeres-krémes almás töltelék! 

Már nem is tudom, mióta várakozott ez a forró almás pite recept kipróbálásra, aztán egy barátnős házimozizós estére végre megcsináltam. Nagy vidáman vittem nekik, hogy na, ezt aztán szeretni fogjátok, de egyikőjük azt mondta, hogy ő most diétázik, nem kér, a másikójuk pedig fanyalgott egy kicsit, hogy hát, ez olajban van sütve, miért nem tepsiben stb. Néztük a filmet, aztán hirtelen elfogyott mindkettejük adagja… Úgyhogy a diéta egy kicsit mellőzve lett, az olajban sütésre pedig azt mondták, hogy nem is érződött rajta, egyáltalán nem szívta meg magát a tészta zsiradékkal. Ezek után úgy ítéltem meg, hogy jól sikerült 🙂

 

Forró almás pite – Hozzávalók:

tésztához:

25 dkg liszt

5 ek olvasztott margarin

fél kk só

10-12 ek víz

töltelékhez:

30 dkg megpucolt alma

1 ek citromlé

3-4 ek cukor

1 dl víz

fahéj

1 ek főzős vaníliás pudingpor

sütéshez:

Vénusz Sütőolaj

 

Forró almás pite – Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható,  rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tesszük.

Az almát felkockázzuk viszonylag kicsire. Cukorral, fahéjjal, citromlével és 1 dl vízzel feltesszük főni. Forrás után pár percig kevergetjük.

A pudingport 2-3 evőkanál vízzel simára keverjük és hozzáadjuk az almához. 1-2 percig kevergetve főzzük és teljesen kihűtjük.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk. Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben, villával le is lehet nyomkodni.

Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

 

 

Még több almás édességet kóstolnál? Itt vannak a receptek hozzá!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebok oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

A bejegyzést a Vénusz gyártója, a Bunge Zrt. támogatta.

 

Forro almas pite

Forro almas pite