Kráter a konyhámban! – egy csőtörés naplója

 

csotores a konyhaban

 

Avagy hogyan veresd szét az egy éve felújított lakásodat?

Nagyon-nagyon nehezen veszem rá magam bármiféle átalakításra, felújításra a lakásban, egyrészt mert én magam nem tudom megcsinálni, segítséget kell hívni hozzá (de ki legyen az, aki jól végzi a munkáját, nem is húzza el és nem is kér el egy vagyont), másrészt meg utálom az ezzel járó felfordulást, takarítást.

Így aztán évek teltek el, mire ki lettek cserélve az ablakok és az ajtó.

ablakcsere

Szoba kilátással

Kőmíves Kelemenné

 

Majd rá 3 év, mire ezután ki lett festve a lakás és ha már ott jártak, akkor az ajtók, csövek is le lettek mázolva és a padlószőnyegeket is cserélték.

 

Na, itt megnyugodtam, hogy kész vagyok mindennel.

 

Aztán pár hónap múlva szóltak a társasháztól, hogy itt bizony egyedi mérőket tesznek a radiátorokra, amikhez le is kell szedni mindet, hurrá!

Most pedig egy-két napja gyanús kopácsolások, fúrások jöttek az alsó szomszédból. 

Aztán a közös képviselő is, hogy lent csőtörés van, cserélik azon a részen a strangot, ne használjam egy ideig a WC-t mert a pottyantós megoldás nem annyira menő.

Hurrá, letelt az idő, jön a közös képviselő – a rossz hírrel, hogy miután lent kiszedték a csövet, látni, hogy nálam is hasonló a helyzet, ki kéne cserélni… És 2 pillanat alatt megállapították, hogy bár az előző tulaj kicseréltette a padlólapokat, csempéket, alatta a csöveket sehol sem, így akkor most feltörnék a spejzot, fürdőt, WC-t és nagy eséllyel a konyhát is. De imádkozzak  sűrűn, akkor talán a konyha kimaradhat… Hö?! 

csőtörés

A szüleim azt mondták, adjam el gyorsan inkább a lakást, hogy másnak kelljen ezzel ügyködnie 😀 Nem adtam.

 

1 nap

Egy csinos „kis” krátert ütöttek a spejz falába, így megtapasztalhattam, milyen 7 emelet magasságban a szakadék szélén állni :-O

csőtörés falbontás strangcsere

csőtörés

A szakadék szélén vártam a szexi tűzoltófiúcsapatot, aki a csövön való lecsúszást akarják gyakorolni.

Nem jöttek… 😀

konyha felujitas

 

2. nap

Közvetlen kapcsolat lett a spejz és a WC között. Valamint kiderült, hogy az előző tulaj úgy fúrta fel a spejzpolcot, hogy a csavarja pont a klotyó szennyvízcsövén ment keresztül 😀 Ez az egy darab csavar viszont olyan jól szigetelt, hogy a minimum 10 év alatt se szag, se egyéb „anyag” nem szivárgott át rajta :-O Még szerencse, hogy nem nagy „légnyomással” „dolgozok” 😀 Most ez is cserélve lett.

 

 

katasztrófa sújtotta (cs)övezet

 

3. nap

Úgy tűnik, szerencsém van, a fürdőt és a konyhát – egyelőre – nem kell szétverni. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy két hónap múlva sem…

csőtörés

Kaptam egy kis padkát a szakadék szélére.

csőtörés

 

4. nap

Vége a kráternek, kaptam gipszkartont elé. Azért a gipszkarton, mert ha majd a felettem lakó csöve is megadja magát, akkor könnyen hozzáférjenek. Nem, nála nem lehet szintén most cserélni, mert a biztosító nem fizet ilyen hosszan csőcserét egy káreseménynél, így az majd egy következő „buli” lesz… Már alig várom! 😀

csőtörés

csotores

 

5. nap

Lyukak becsinálása, padlólap lerakása, festés. Jöhet a takarítás!

csotores

 

spejzpolc-puzzle a fürdőben

 

Egy hét, mire végeztek és ki tudja, mikorra sikerül mindent helyrepakolnom… Egyébként azért tartott ilyen sokáig, mert egyszerre több lakást is csináltak.

Remélem, másnak nincs része ilyesfajta „kalandokban”! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a  Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂