Standard Bistro and Bar – étteremteszt

Standard Bistro and Bar

 

Meséltem már róla itt, hogy barátnőmmel, Mónival megtaláltuk (vagyis inkább kitaláltuk, mert meg- még nem…) álmaink állását, miszerint étteremkritikusok leszünk 🙂 Most a budapesti Standard Bistro and Bar meghívásából újra „munkába állhattunk”. 

Standard Bistro

Standard Bistro

 

A Standard Bistro központi helyen, a Gozsdu udvar szomszédságában található, több más kiülős-beülős hellyel körülvéve. A legszembetűnőbb a hatalmas terasza, ahol egész sok asztalnál foglalhatunk helyet, 60 fő tud leülni. A nap és az eső elől egy hatalmas ponyvatető véd, ezt például észre sem vettük, meg sem hallottuk, amiket estefelé behúzták, annyira hangtalanul történt, egyszercsak azt vettük észre, hogy nincs felettünk. Azt mondták, hogy télen zárhatóvá tudják tenni a teraszt, akkor is hangulatos lehet. A belső részt nem figyeltem meg igazán, most üres is volt, de az valószínűleg kisebb befogadóképességű.

Standard Bistro

A hely az orosz vonalat képviseli, ennek megfelelő a design is, hatalmas vodkás háttérpolccal.

Standard Bistro

1b

Az ételek között is vannak tipikus orosz specialitások, de azért az olaszos tészta-pizza is megtalálható. Én az étlapon valamivel több orosz ételt vártam volna. Pedig már próbáltam is feleleveníteni az általános iskolás orosztudásomat kaják terén, ami azt hiszem ennyiből áll: blincsiki sz tvárágom és szásziszki sz gárcsícej. És persze evés előtt prjátnává ápetítá-t kell kívánni 🙂 Mi egy rendezvény keretében kóstolókat kaptunk többféle ételből, illetve természetesen vodka alapú koktélokból (én a szedett gyógyszereim miatt ezeket sajnos kihagytam, így kénytelen voltam „tettestársamra” bízni a kóstolás nemes feladatát).

Standard Bistro

 

Ezek voltak számunkra a menüben:

Tőkehal- és lazackaviáros blini
Standard Bistro kaviár
Mozzarella és koktélparadicsom falatkák
Standard Bistro
Fűszeres csirkeszárnyak salátaágyon
Standard Bistro
Sertésoldalas barbecue szósszal és lapcsánkával
Standard Bistro
Fish & Chips tőkehalból
Standard Bistro Fish n chips
Forró csokoládé szuflé
Standard Bistro and Bar
Házi baracklekváros palacsinta
Standard Bistro palacsinta

Nekem egytől egyig ízlettek. A legjobban talán a Fish & chips, bár azzal nálam elég nehéz mellélőni 🙂

 

Standard Bistro

Minősítés: like! 🙂

 

Ajánlom azoknak, akik egy jól megközelíthető helyen akarnak egyet vacsorázni – az árak szerintem teljesen rendben vannak, 2000-2400 Ft között van egy főétel körettel együtt. Szuper lehet barátokkal egy délutáni beszélgetéshez, esti iszogatáshoz, buli előtti találkozókhoz. De egy kora délutáni, kevésbé zsúfolt időpontban még akár egy laptoppal kiülve dolgozni is lehet – ha az ember oda tud koncentrálni, ahelyett, hogy a jövő-menő embereket nézné inkább. 🙂

 

Standard Bistro and Bar

Cím: 1075 Budapest, Holló u. 11.

Honlap: http://standardbar.hu/

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Fotók: Mechler Mónika és Standard Bistro