Trattoria Venezia – étteremteszt

Trattoria Venezia étteremteszt

 

Bár majd’ minden nap járok a Corvin Negyed megállónál, eddig nem vettem észre a Trattoria Venezia éttermet. Pedig tényleg nagyon jó helyen van, rögtön a József Körút-Üllői út kereszteződésben, tehát a tömegközlekedéssel érkezőknek pár lépés, de kocsival a Corvinban parkolva sem sokkal több.

Mi hétköznap kora délután érkeztünk, talán egy asztalnál voltak rajtunk kívül, aztán estefelére talán félig telt meg a hely. 

A berendezés mediterrán jellegű, otthonos, meleg hangulatú. 

Trattoria Venezia étteremteszt

Én nem voltam annyira éhes még, így gondoltam, hogy „csak” pizzát rendelek. Hát ez a „pizzácska” hatalmas volt, felével is jóllaktam volna. És az egyik legfinomabb, amit eddig ettem, vékony tészta, ízletes sonka feltét, kellő mennyiségű paradicsomszósz, szóval teljesen meg voltam elégedve vele, mindenkinek ajánlom. Látványkonyhában készítik (bár pont nem annyira lehet látni, de nyitott a konyhának ezen része) és kemencében sütik. A többiek padlizsánkrémet focacciaval, Popeye salátát, illetve szintén pizzát ettek és csokitortát, egytől egyig minden nagyon ízlett.

A felszolgáló kifejezetten udvarias és szinte egy kicsit már túlbuzgó (nem zavaróan) is volt, kivéve a végefelé, amikor rendelni szerettünk volna még, sehogy nem sikerült egyik pincért sem levadászni. Ezt inkább pillanatnyi zavarnak éreztem a „rendszerben”, mert amúgy tényleg igyekeztek a kedvünkben járni.

7 óra körül élőzene is lett, egy gitáros játszott lágyabb zenéket, szerintem éppen egy kicsivel hangosabban, mint ami beszélgetés mellett nekem jól esett volna.

Van teraszrészük is, de a kinti rész pont a körúton van, talán kicsit zajos lehet.

Trattoria Venezia étteremteszt

Árak: Olyan közepes árkategória, a pizza 1470 Ft volt, a húsos főételek 2500-3500 Ft között, az ízek miatt megéri.

 

Kellemes hely, finom, tényleg olaszos ételekkel, ajánlom, ha könnyen útba eső, meghitt éttermet keresel.

 

Honlap: itt

Facebook oldal: itt

A weboldal nem igazán frissített (pl étlap rész), a Facebook is viszonylag ritkán.

Cím: Budapest, József körút 85.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Trattoria Venezia étteremteszt

 

A képek az étterem honlapjáról származnak.