Palacsinta, piknik, salsa

palacsinta piknik pancake

 

Van összefüggés!

Ez most egy palacsinta- és programajánló bejegyzés, 2 in 1.

 

Aki már régóta követi a blogomat, láthatta, hogy a sütés mellett salsázással töltöm időm egy nagy részét.

Budapesten erre rengeteg lehetőség van, órák, workshopok, fesztiválok, táborok és persze a bulik. Ha jön a jó idő, nyitnak a szabadtéri szórakozóhelyek is. Sőt, még köztereken is táncolhatunk, a bámészkodó turisták nagy örömére, így az Erzsébet téren vagy a Budai Várban is időről időre találkozni lehet „néhány” salsázóval. 

Ha már elkezdtetek tanulni salsázni vagy még csak fontolgatjátok vagy semmi ilyesmi nincs tervben, egyszerűen csak megnéznétek ezt a sok őrültet, akik akár 40 fokban, akár esőben is ott vannak, akkor július 19-én vasárnap délután 5-től gyertek az Erzsébet térre. Lesznek animációk (ide bárki be tud állni), páros táncok és ruedák is (csoportos körtánc). 

 

 

Erzsébet téri salsa

                                                          Hadaghian István képe

 

Erzsébet téri salsa

                                                                 www.salsafoto.hu

 

Balázs, az események szervezője – aki egyébként ingyenesen szervezi ezeket a bulikat, mert őrült imádja csinálni – most palacsinta pikniket hirdetett, azaz hozza mindenki az otthon készített pallerokat és ott ossza meg azzal, akivel szeretné. A fűben le lehet ülni, az eszegetés közben lesz látnivaló is.

Facebook esemény: Palacsinta piknik

 

Szóval, a főszervezőnk kérésére jöjjön néhány palacsintarecept és -ötlet:

tejmentes palacsinta

 

Soha nem sütöttél még palacsintát, meg amúgy sem vagy (még) a konyha ördöge? Részletes leírást adtam a kezdőknek az alap palacsinta recepthez, így nulla „szaktudással” is elkészítheted! Ráadásul tejmentes, tehát a laktózérzékenyek sem maradnak ki a jóból.

Ha ez már megy, akkor süss pufi tésztás amerikai palacsintát!

Paleozol? Nem probléma, jöhet a csak két hozzávalóból álló banánpalacsinta, avagy paleocsinta. Ezzel a gluténmentes diétát tartó barátokat is megkínálhatjátok!

Mvel nyár van, jól esik a citrom frissítő íze. Próbáltad már, milyen a palacsinta citromos töltelékkel? Szerintem isteni!

Haladóknak jöhet a tiramisu palacsinta! Tiramisu vagy palacsinta? Mindkettőt imádjuk, miért kéne választani? Legyen mindkettő egyszerre!

Extra haladóknak és extra szerelmeseknek ajánlom a szívecskés palacsintát! Azért nem nehéz elkészíteni, szívecskét rajzolni mindenki tud 🙂

Ínyenceknek erősen kipróbálandó a duplán mogyorós banános palacsinta!

Ha nem vagy édesszájú, akkor sem kell lemondanod semmiről, süss céklás palacsintát!

A palacsintatésztát használhatjuk máshogy is, például mártogassunk bele almát, extra finom bundás almát ehetünk utána.

Ha ez mind nem lett volna elég, válogassatok a gasztrobloggerekkel közös receptgyűjteményemből, melynek témája természetesen a palacsinta.

 

Remélem, mindenki talált kedvére valót, nincs kifogás, érkezz palacsintával! 🙂

 

 

Ha igazán stílusos akarsz lenni ezen a délutánon, a partnereiddel letáncolod a pancake (azaz palacsinta) nevű salsafigurát. A videón 1:28-nál látható.

 

És itt egy videó a 2012-es palacsinta piknikről. 3:10 környékén engem is lehet látni egy tánchoz nem annyira praktikus nyakba- és kézrevalóval 🙂

 

 

Az Erzsébet téri salsa eseményeiről itt értesülhetsz. 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövegésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Nyerj Netpincér kuponokat vagy rendelj féláron, részletek itt!