Sushi art
Szemet gyönyörködtető ételek rizsből.
A japánok népszerű étele, a sushi általában főtt rizsből és halból vagy más tengeri eredetű élelmiszerből áll.
Hagyományos változatában ez erjesztett halas rizs volt, amit sóban tartósítottak. Eredetileg csak a halat fogyasztották el, a „csomagolóanyag” rizst eldobták. Később ecetet is adtak hozzá, amely növelte a tartósságát és az ízét is jobban kiemelte.
Nagy hangsúlyt fektetnek az étel küllemére is, a kis falatkák szabályosak és rendkívül szépek.
Az „egyszerű” sushikon túlmutatnak az alábbi változatok, elkészítésük már igazi művészet!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélre a Blogkövetés funkcióval, ne maradj le egyetlen bejegyzésről sem! 🙂
Forrás: https://www.facebook.com/ArchiDesiign
http://www.boredpanda.com/creative-sushi-art/
You must be logged in to post a comment.