Így készíts elrontott süteményből minitortát!

Elrontott süti minitorta

 

A cím nem tudom, mennyire állja meg a helyét, mert elrontott sütemény nincs, maximum nem szeletben, hanem kanállal kell megenni 🙂 Vagy nem teljesen úgy néz ki, mint a magazinokban, de attól még az íze lehet kiváló.

Na, hát volt nekem egy „elrontott” süteményem, vagyis csak azt gondoltam, hogy el van rontva. Ez pedig a tejszelet volt, aminek a tésztája sütés után egy-két órával tök kemény volt (kb másfél nap múlva isteni puha lesz, de akkor még nem hittem el :D). Hát ezzel mit csináljak? Másnap Apukámat és tesómat is szerettem volna felköszönteni szülinapjuk alkalmából, csak nem vihettem egy „elrontott” sütit!

 

Így alakult a tejszelet áfonyás-gesztenyés minitortákká.

Pontos receptet nem nagyon lehet erre mondani. Levagdostam a süti széleit (ez úgyis egyenetlen volt), már meg volt töltve a krémmel, ezt nagyjából kézzel összemorzsoltam, beletettem egy adag gesztenyemasszát, kapott pár löttyintésnyi áfonyaszörpöt, majd darált keksz segítségével formázható masszává gyúrtam. Lehetett volna turbózni még akár fagyasztott áfonyával vagy meggyel, én nem tettem bele.

Két részre osztottam és a kezeim, később pedig habkártya segítségével (akinek az nincs, akár használhat kis vágódeszkát is) tortaformájúra igazítottam. Kb. 10 cm átmérőjűek lettek, de mivel elég tömény massza, 4 szeletre simán felvágható.

Unidecet (marcipán/fondanthelyettesítő massza) nyújtottam, beburkoltam, az egyik kicsit pasisabb, a másik csajosabb visszafogott díszítést kapott.

Másnapra teljesen „összeértek az ízek” benne, azt mondták, nagyon ízlett. 🙂

 

Csatlakozzatok a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozzatok fel itt, a jobb oldalon a heti hírlevélre a Blogkövetés gombnál.

 

 

Elrontott süti minitorta

Elrontott süti minitorta