Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem!

szuper konyhai ötletek?

 

 

Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?

Itt van 3 ötlet, amit milliószor láttam a Facebook üzenőfalamon, főzős csoportokban, blogokban. Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

 

Tojás szétválasztása műanyagflakonnal szuper konyhai ötletek?

kép innen

Van ember, aki nem tud tojást szétválasztani a tojáshéj segítségével? Nem arra gondolok, hogy néha szétfolyik a sárgája – ez szerintem a leggyakorlottabb cukrászokkal/szakácsokkal is megeshet néha. Hanem hogy valaki egy tojásszétválasztó-analfabéta … Vagy ez olyan lassú dolog lenne? Nem tudom … ha nagyon elszórakozok vele, akkor egy tojás szétválasztása eltart vagy 15 másodpercig is … Nézzük a flakonos módszert. Feltúrod a lakást egy üres flakonért. Elmosogatod. Felszipkázod az üveggel. Újra elmosogatod az üveget, hogy újra tudd használni vagy hogy kidobhasd a szelektív gyűjtőbe. Nekem ez nem egyszerűbb és nem is gyorsabb.

Van, aki kipróbálta és használja is azóta ezt a módszert?

 

 

Sült hagymavirág szuper konyhai ötletek?

kép innen

Jól néz ki, ez tény. Na de … mekkora kondér olaj kell hozzá, hogy a képen szereplő nagyságú hagyma beleférjen? És át fog sülni? Szerintem a külseje igen, de a belső részek, ahol nincs felvágva, nem. És hogyan kell ezt enni? Valószínűleg nem lehet olyan simán leszakítani a belső részek miatt, tehát ha körbeüljük az asztalt, mindenkinek mindkét keze tiszta zsír lesz?

Megsütöttétek már? Hogy sikerült?

 

Vágódeszka „fiók”

szuper konyhai ötletek?

kép innen

Na, ez szerintem egyáltalán nem praktikus! Miért? Kinek van ekkora konyhája, hogy egy fióknyi részt arra „pazaroljon”, hogy az csak vágódeszka legyen és ne tároljon benne valamit? Ugye, hogy hiába bármekkora, nincs az a méretű konyha? 🙂 A fiókok általában nem olyan fixek, mint a munkafelület, tehát inogni fog, ami szeletelésnél nem igazán előnyös, pláne, ha erőt is kell kifejteni valami keményebb dolog darabolásánál. A felület kicsivel lejjebb is lesz, mint a rendes munkafelület, ami valószínűleg azt eredményezi, hogy görnyedünk felette.  Ha elképzelem kenyérszeletelésre, akkor látom a fiók két oldala mellett vastagon leszóródva a kenyérmorzsákat. És szinte érzem a kuka illatát is, amikor kihúzom azt a részt, hogy az a minimális mennyiségű anyag, ami nem a fiók mellett landol, az a kukában kössön ki. És hogy lehet ezt tisztítani?

A te konyhádban van ilyen? Szereted?

Te mit gondolsz ezekről? Van, ami bevált?

A folytatást tervezem, bőven van miből válogatni 🙂

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 3 thoughts on “Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem!”

  • Sziasztok! Én a flakonos tojásszétválasztást már kipróbáltam. Kicsit szórakozott vagyok, ezért előfordul, hogy simán belecsapom a tojást a tálba, miközben meg csak a fehérje kellene, hogy egy jó kemény habot verjek fel. Első alkalommal jól sikerült a dolog, de pont a múlt héten elbaltáztam, ugyanis a flakon nem ugrott vissza eléggé, így csak félig szívta fel a sárgáját. Visszaengedtem, de sajnos a flakon szájának az egyenetlensége miatt kiszakadt a sárgáját körülvevő hártya… Nem volt több tojásom, a tortát muszáj volt megcsinálni, úgyhogy nem lett valami kemény a hab. 🙂 Legközelebb a tojás héjával próbálom majd kihalászni a sárgáját.

  • Szia! Én, ha olyan kedvem van, egy kanállal veszem ki a sárgáját, nem kell palack és nem kell szórakozni az ide-oda öntögetéssel a héjában, de ettől függetlenül ezt a klasszik módszert alkalmazom leggyakrabban. Hagymát nem eszek. 🙂 Viszont a vágódeszka nekem működik, pakolós fiók tetején van nálam ikeás (9 éves!) direkt fiók tetejére rakható fa rácsos vágódeszka, alatta pedig pont elférnek a zacsik, fóliák. És a fiók meg sem mozdul a szeletelésnél, 9 év alatt sem tört le. nem kell görnyedni sem, mert 3 cm-vel van lejjebb a pultnál. 😉