Egyszerű szilvás lepény leveles tésztából
Minimális idő alatt pár hozzávalóból elkészülhet ez a csoda!
Nálunk már „hull a szilva a fáról”, kicsit még keménykés, de sütéshez pont jó! Volt itthon kész leveles tészta is, így ebből készült ez a lepényke. Ez a darab a tésztának kb 1/3-a, ízlés szerint lehet akár egy falatosakra vagy nagyobbakra is vágni a tésztát. Szilva helyett más gyümölccsel, pl. sárga- vagy őszibarackkal, málnával is érdemes kipróbálni!
Hozzávalók – Egyszerű szilvás lepény:
1 csomag leveles tészta (a legegyszerűbb a készre nyújtott, felcsavart változat, pl. Lidl-ből)
4 ek tejföl
4 ek cukor
1-1,5 tk fahéj
kb 3/4 kg szilva
Elkészítés – Egyszerű szilvás lepény:
A leveles tésztát a kívánt méretűre vágjuk.
A széleitől kb fél centire a kés hegyével bekarcoljuk (ne vágjuk át!), így sülés után szép „kerete” lesz a lepénynek.
A kereten belül maradva megkenjük tejföllel, megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Ráhelyezzük egyenletesen a szilvákat, lehet ugyanazt a felüket felfelé vagy lefelé tenni, én nem tudtam dönteni, így ilyen „pepita” lett. Így sem rossz 🙂
200 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt 🙂
Forrás: http://szekercelazac.blog.hu/2013/08/02/szilvas_suti_leveles_tesztabol
You must be logged in to post a comment.