Zsidó tojás (lengyel tojás)
A zsidó tojás a zsidó konyha hagyományos étele, melyet a szombati ebéd előételeként szoktak fogyasztani.
Eredetileg libazsír kerül bele, én ezt most – lehet, hogy szentségtörésként – vajjal helyettesítettem, illetve luxusként dúsítható zúzott libamájjal is.
Hagyományosan barheszhez – ez egy burgonyás kelt, fonott kalács – szolgálják fel. Akár remek reggeli vagy vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók – Zsidó tojás:
3 tojás
4 dkg libazsír (esetemben puha vaj)
1 tk mustár
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
Elkészítés – Zsidó tojás:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és apróra kockázzuk.
A hagymát is felkockázzuk (lehet lereszelni is).
Mindent alaposan elkeverünk.
Konyhalál Facebook-oldal itt található! 🙂
Forrás: http://mirelle.hu/?p=4231
You must be logged in to post a comment.