Színes csíkos keksz „tökegyszerűen”
Gondoltad volna, hogy ezt a dekoratív csíkos kekszet teljesen egyszerűen elkészítheted?
A Kifőztük 2013. májusi számában Szepykétől szép színes kekszeket láttam, amikhez – számomra érdekes módon – pudingport kellett adni, ezzel kapták meg a kekszek a színüket és ízüket. Eredetileg más formát szántam a kekszeknek, de mivel kicsit törékeny a tészta, nem tudtam úgy formázni, ahogy szerettem volna, ezért „designt” kellett váltanom, így lettek csíkosak.
Hozzávalók:
30 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 ek vaníliás cukor
30 dkg liszt
3 tasak különböző ízű (és színű) főzös pudingpor (nálam: vaníliás, csokis, epres)
Elkészítés:
A pudingporok kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk.
3 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Az adagokba belekeverjük a különböző pudingporokat.
Kb. olyan szélesre nyújtjuk a tésztákat, mint a süteményszaggatónk szélessége. Viszont kicsit vastagabbra hagyjuk (kicsivel több, mint 1 cm).
Késsel felvagdossuk nagyjából egyenlő csíkokra.
Felváltva szorosan egymás mellé pakolgatjuk a különböző színeket.
Kis lapogatással (nyújtással) egymáshoz préseljük a csíkokat. Én csak kézzel megnyomkodtam egy kicsit.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a kekszeket.
A leeső szélekből márványmintás kekszek készültek.
180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt kisütjük (ne süssük túl, mert kiszárad!).
Jól záródó dobozban tárolható.
Konyhalál Facebook oldal: itt! 🙂
![]() |
kis ajándék szüli- és névnapi „koccintáshoz” felespohárban |
![]() |
kekszek a pikniken |
7 thoughts on “Színes csíkos keksz „tökegyszerűen””
You must be logged in to post a comment.
Nekem direkt tetszik így, csíkosan, nagyon helyeskék lettek! 🙂
Köszönöm, Hankka! 🙂
De helyesek! Most találtam meg ezeket a cuki csíkos kekszeket!
Köszönöm, Marisz! 🙂
Szia!
Milyen tìpusù epres pudingport hasznàltàl? Kicsit csalódottan tapasztaltam, hogy a Dr.O.félének fehér a szìne, ùgyhogy csak pàr csepp ételszìnezék mentette meg a helyzetet.
Köszi!
Szia!
Hűha, erre már nem emlékszem sajnos, de én is erőteljesebb színre számítottam. Viszont azt hiszem, a fehér/világosrózsaszín színű porból lett ilyen színű a tészta, mint ahogy a kész főzött puding is erőteljesebb színt kap.
Nagyon csinosak, ügyes vagy!! 🙂