Pesthidegkút télen – kókuszos torta
A barátnőkkel közös adventi koszorú készítés helyszíne évek óta hagyományosan Pesthidegkút. És valahogy többször is úgy sikerült, hogy aznap – decemberben nem meglepő módon – leesett egy viszonylag nagy adag hó, ami ott a dombos utcákon már komoly hóakadályokat okozott a kocsiknak. Így aztán a program napjára mindig nézzük a hójelentést, hogy vajon mire készüljünk 🙂
Ezt próbáltam megjeleníteni ezen a kókuszos tortán, amit a lányoknak vittem a koszorú készítés alkalmára.
A tészta a puncstorta tésztája, a töltelék a vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémesé.
Kókuszos torta – Hozzávalók (15 cm-es tortához):
tésztához:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
krémhez:
3/4 csomag vaníliás pudingpor
1 tojás
3 ek cukor
fél ek liszt
6 dkg vaj/margarin
3,5 dl tej
negyed cs zselatin
5 dkg kókuszreszelék
Kókuszos torta – Elkészítés:
tészta:
A tojások fehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük úgy, hogy a cukrot két részletben keverjük hozzá felverés közben.
A tojások sárgáját a másik 4 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a citromhéjat.
Ehhez keverjük óvatosan a fehérjét és a lisztet, vigyázva, hogy a fehérjét ne törjük össze.
Sütőpapírral kibélelt formába öntjük és 165 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
krém:
A pudingport, zselatint, tojássárgáját, cukrot és lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük.
You must be logged in to post a comment.