Kubai salsa láz és kubai kenyér
38.3 °C … ekkora lázban voltam (vagyok), hogy kenyeret sütök 🙂 A kubai – és nem csak a kubai – salsától pedig már 7. éve lázban vagyok. Így amikor megláttam a kubai kenyér receptet és nem is tűnt bonyolultnak, tudtam, hogy el fogom készíteni. A láz miatt most a salsa helyett maradt az otthonlét, két fekvés között meg is sütöttem.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
300 g forró víz
szezámmag
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a forró vizet és gyorsan összegyúrjuk.
Opcionálisan leégetjük a kezünket az átforrósodott keverékkel 😀
Kötelező jelleggel kubai salsazenét hallgatunk ráhangolódásképpen 🙂
Rugalmas, puha tésztát kapunk.
Olajjal kikent lábasba rakjuk, lefedjük és 30 fokos sütőbe tesszük 15 percre.
A sütőből kivéve kissé megformázzuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, vizes kézzel átsímogatjuk, megszórjuk szezámmaggal és éles késsel keresztben megkarcoljuk.
Visszatesszük a 30 fokos sütőbe úgy, hogy a sütő aljába egy edénybe 1 liter forró vízet teszünk. A sütő hőfokàt felvesszük 200 fokra és 40-45 percig sütjük.
Végezetül itt egy rueda is, ez egy kubai salsa körtánc, ahol egy leader mondja be a figurákat, így bulikban is lehet táncolni. Versenyeket is rendeznek ebben a kategóriában. Itt viszont most minden extra nélkül „csak” táncolnak:
amikor én is részt vettem egy rueda versenyen … |
És a salsa lehet nem csak kubai, hanem los angelesi vagy new yorki is …
salsa Temesváron |
salsa Hawaii-on … vagyis a Balatonnál |
salsa a strandon |
salsa majdnem a földön koppanó fejjel |
salsa törött kulcscsonttal 🙂 |
Salsa bárhol, bármilyen körülmények között 🙂 Azt hiszem, a képeken látszik, hogy nem kifejezetten egy szomorú dolog ez, próbáljátok ki…! 🙂
You must be logged in to post a comment.