Hamis marcipános „szaloncukor”

Flóránál találtam rá a hamis marcipán receptre, amiből nálam szaloncukor lett.
Abszolút marcipán íze van 🙂
Hozzávalók:
1 dl tej
35 dkg kristálycukor
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
2 tk mandulaaroma
gyúráshoz:
porcukor
keményítő
Elkészítés:
A tejet felforralom a cukorral, majd apránként hozzákeverem a kétféle lisztet és kb 10 perc alatt sűrűre főzzük.
A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Hűtőben pihentetjük.
Keményítős porcukorral átgyúrjuk és lehet formázni.
Olvasztott csokival húztam rá csíkokat.

Forrás: http://florakonyha.blogspot.com/2011/12/hamis-marcipan.html



6 thoughts on “Hamis marcipános „szaloncukor””