Szerintem – A szeretet tiltott alapanyag?!

 

Az Amerikai Élelmiszeripari és Gyógyszeripari Hivatal egy kis kézműves pékségben tartott ellenőrzést. Néhány hibát találtak is, mint például nem megfelelően tárolták az allergéneket, de ezt egy figyelmeztetéssel és a hibák korrigálásával megúszták volna.

Amit viszont abszolút nem találtak megfelelőnek, az a granolakeverékük. Ugyanis a vevők sokszor kérdezték tőlük, hogy mitől olyan finom és erre azt mondták, hogy attól, mert szeretettel készítették. Aztán egy marketingfogásként/kedveskedésként az összetevőkhöz a zabpehely, mazsola, mogyoró stb. közé beírták a szeretetet is.

Az élelmiszeripari hivatal szerint ez megzavarhatja a vásárlókat, illetve kifejezetten káros lehet, hogy mindenki elkezd össze-vissza cukiskodni az összetevőkkel, így a lényegi információ elveszhet, ami kiemelten fontos lehet például egy ételallergiás számára. 

Tehát a szeretet kerülendő „alapanyag”. Na igen, a szeretetnek káros mellékhatásai vannak, például az ember egyszer csak az agya helyett a szívére hallgat és mindenféle irracionális döntéseket hoz. Súlyosabb esetben szerelemmé válhat, ami aztán tényleg elveszi az ember eszét, sőt, extrém esetben mellékhatásként még gyereket is „okozhat”! 🙂

Alapvetően ez a szeretet-hozzávaló megmosolyogtat, de azért egyetértek a hivatallal, az összetevők szolgáljanak információforrásként, sokaknak tényleg napi szintű ezeknek a bogarászása. Bár amúgy meg lehet, hogy pont csak a rákényszerültek, az allergiások olvasgatják át ezeket, tehát nekik igazán megmosolyogtató? 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂