Olcsó, de jó élelmiszerek #4

 

Folytatom az elkezdett sorozatomat az olcsó, de jó élelmiszerekről. Ma is hármat mutatok be.
A “jó” teljesen szubjektív, nem azt jelenti, hogy szuperegészséges, szuperdiétás, szupertápláló stb-stb, hanem csak azt, hogy nekem ízlik, szeretem használni és általában olcsóbbak, mint a nagy márkák termékei. Mivel van benne kifejezetten egészségtelen dolog is, még egyszer leírom, hogy nem buzdítok senkit ezeknek a fogyasztására, de ha amúgy eszel, akkor megkóstolhatod ezt is. Én – bár a célom az egészségesebb étkezés – akaratgyenge vagyok szeretek enni és elcsábulok ilyenekre is.

Remélem, tudok ötleteket adni új termékek kipróbálásához, beszerzéséhez.

 

Dijo Fresh Wraps tortillalapok – Penny

Nem értem, hogy mi olyan drága a tortillalapokon, hiszen csak lisztből is vízből állnak, mégis aranyáron „mérik”, akár 6-700 Ft is lehet egy 4-6 darabos csomag. Persze, csináljam meg otthon, gasztroblogger vagyok vagy mi, de amikor próbáltam, messze nem olyan állagú, vastagságú lett, mint kellett volna. A legolcsóbbat a Pennyben találtam meg, 249 Ft a 4 db, erre azt mondom, hogy elfogadható ár (főleg a többi ismeretében). Pozitívum, hogy visszazárható a tasak, ha nem fogyasztjuk el rögtön az összeset. Na igen, csak liszt és víz kellene hozzá, de az összetételben látható sok egyéb „fincsiség” is, ez van.

 

Salty X-cut chips – Penny

Na, itt jön az egészségtelen vonal, de tegye fel a kezét, akinek nem csábul el néha chipsre. Ez a hullámos chips, a hagymás-tejfölös ízű az életemben kóstolt legfinomabb fajta, pont kellően roppanös és fűszerezett. Alapáron is kb 159 Ft, de párszor akciózzák, legutóbb 100 Ft-ért vettem, ami nagyon versenyképes ár.

 

Maroni Gesztenye Marci

Ezek a Gesztenye Marcik valahogy mindig meglapulnak a hűtőpultokban a túró rudik mellett. Pedig érdemes keresni őket annak, aki szereti a gesztenyepürét. Nem tudom, mennyire volt régen saját „találmányom”, hogy a gesztenyepürére savanykás piros lekvárt (mi így hívtuk otthon, ment bele meggy, ribizli, ami éppen érett) kanalaztam, de baromi jó lett tőle. Na, ezt itt megvalósították, meggyzselé van közepen. Akit érint, annak fontos infó, hogy laktóz- és gluténmentes. Olcsóbb, mint a (márkás) túró rudik, 60-70 Ft körül van az ára.

 

Ti kóstoltátok már ezeket? Esetleg más kedvenceitek vannak ezekben a kategóriákban? Írjátok meg kommentben!

A korábbi hasonló témájú bejegyzéseimet itt találod.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂