Ribizlis kefíres piskóta
Azt hiszem, ez a kefíres piskóta volt az első sütik egyike, amit megtanított Anyu. Sűrűn készült nálunk, mert nagyon egyszerű és nyáron mehet bele mindenféle gyümölcs, meggy, málna vagy éppen ribizli, télen meg ugyanezek a fagyasztóból. Mi meg tesómmal előszeretettel ettük a nyers tésztáját is, mert annyira finom (nyugtassatok meg, hogy más is eszi a nyers tésztát… :D). Azért érdemes kisütve is megkóstolni 😀
Ribizlis kefíres piskóta – Hozzávalók:
1 pohár (2 dl) kefír
1 pohár (2 dl) kristálycukor
2 tojás
1 csipet só
fél pohár (1 dl) étolaj
2 pohár (4 dl) liszt
1 csomag sütőpor
kb 15 dkg ribizli (akármilyen más idénygyümölccsel is készíthetjük, nálunk gyakori a meggyes)
10 dkg dió
Ribizlis kefíres piskóta – Elkészítés:
A kefírt, cukrot, tojásokat, sót és olajat összekeverjük.
A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, egy viszonylag sűrű masszát kapunk.
Kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntük, megszórjuk ribizlivel és durvára vágott dióval.
200 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Még több egyszerű sütemény: 15 egyszerű sütemény teljesen kezdőknek is
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.