Ribizlis kefíres piskóta

Ribizlis kefires piskota

 

Azt hiszem, ez a kefíres piskóta volt az első sütik egyike, amit megtanított Anyu. Sűrűn készült nálunk, mert nagyon egyszerű és nyáron mehet bele mindenféle gyümölcs, meggy, málna vagy éppen ribizli, télen meg ugyanezek a fagyasztóból. Mi meg tesómmal előszeretettel ettük a nyers tésztáját is, mert annyira finom (nyugtassatok meg, hogy más is eszi a nyers tésztát… :D). Azért érdemes kisütve is megkóstolni 😀

 

Ribizlis kefíres piskóta – Hozzávalók:

1 pohár (2 dl) kefír

1 pohár (2 dl) kristálycukor

2 tojás

1 csipet só

fél pohár (1 dl) étolaj

2 pohár (4 dl) liszt

1 csomag sütőpor

kb 15 dkg ribizli (akármilyen más idénygyümölccsel is készíthetjük, nálunk gyakori a meggyes)

10 dkg dió

 

Ribizlis kefíres piskóta – Elkészítés:

A kefírt, cukrot, tojásokat, sót és olajat összekeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, egy viszonylag sűrű masszát kapunk.

Kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntük, megszórjuk ribizlivel és durvára vágott dióval.

200 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

 

 

Még több egyszerű sütemény: 15 egyszerű sütemény teljesen kezdőknek is

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Ribizlis kefires piskota