Villámgyors epres-banános süti

epres-bananos suti

 

Tulajdonképpen nevezhetnénk kétdimenziós sajttortának is ezt az epres-banános sütit 🙂

Ezt a sütit már többször megcsináltam banános és szedres ízben is, mert bár küllemre nem egy „vakítós” süti, de ha megkóstolják, többször fognak venni belőle. És ez tuti 🙂 Aki még nem próbálta az epret és banánt együtt, az pótolja gyorsan, nagyon illenek egymáshoz!

Az előkészítés kb 5 perc és még kb 15 perc a sütés és kész is!

 

Epres-banános süti – Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (ajánlom a sütőpapírra nyújtott, hűtött, nem fagyasztott változatot)

1 marék eper

1 banán

3 ek mascarpone

2 ek cukor

 

Epres-Banános süti – Elkészítés:

Az epret, a banánt, a mascarponét és a cukrot botmixerrel összepürésítjük.

A leveles tésztát feldaraboljuk, megkenjük a masszával.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Ajánlott még aznap elfogyasztani, mert bár az íze nem változik, a színe kevésbé lesz hívogató. 🙂

 

 

Nézd meg a többi kedvenc leveles tésztás receptemet is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂

 

epres-bananos suti