Villámgyors epres-banános süti
Tulajdonképpen nevezhetnénk kétdimenziós sajttortának is ezt az epres-banános sütit 🙂
Ezt a sütit már többször megcsináltam banános és szedres ízben is, mert bár küllemre nem egy „vakítós” süti, de ha megkóstolják, többször fognak venni belőle. És ez tuti 🙂 Aki még nem próbálta az epret és banánt együtt, az pótolja gyorsan, nagyon illenek egymáshoz!
Az előkészítés kb 5 perc és még kb 15 perc a sütés és kész is!
Epres-banános süti – Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (ajánlom a sütőpapírra nyújtott, hűtött, nem fagyasztott változatot)
1 marék eper
1 banán
3 ek mascarpone
2 ek cukor
Epres-Banános süti – Elkészítés:
Az epret, a banánt, a mascarponét és a cukrot botmixerrel összepürésítjük.
A leveles tésztát feldaraboljuk, megkenjük a masszával.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Ajánlott még aznap elfogyasztani, mert bár az íze nem változik, a színe kevésbé lesz hívogató. 🙂
Nézd meg a többi kedvenc leveles tésztás receptemet is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.