Begolyóztam! Almás pite golyó
Begolyóztam! Begurultam! És velem együtt néhány almás pite is … Na jó, „ők” nem voltak soha piték, golyóként kezdték a pályafutásukat.
A KözösKedd játékom begolyózunk! témájához rengeteg receptet küldtetek, köztük volt Szofika almás pite golyója is. Már régebben is kinéztem, nagyon egyszerű elkészíteni, sütés nélküli, pikk-pakk megvan és a fogadtatását illetően Szofika nagy sikerekről számolt be. Ez nálam sem volt másképp, szóval a tanulság az, hogy házibuliba dupla adaggal készüljünk! 🙂
Almás pite golyó – Hozzávalók:
30 dkg alma
kb 20 dkg darált keksz
kb 10 dkg porcukor
fél citrom leve és lereszelt héja
2 tk őrölt fahéj
esetleg vaníliapaszta (én ezt kihagytam)
Almás pite golyó – Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A fahéjjal és citromlével, citromhéjjal együtt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt megvan).
Ha kihűlt, ízlés szerint porcukrozzuk és annyi darált keksszel összekeverjük, hogy formázható legyen.
Golyókat formázzuk és darált kekszbe forgatjuk (lehet fahéjas porcukorba is).
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
You must be logged in to post a comment.