Konyhalál KözösKedd – 7. Valami Amerika
Itt a KözösKedd játék, ahol minden héten kedden megadok egy témát és ezzel kapcsolatban aznap várom a bloggerek képeit és linkjeit, amelyekből másnapra egy gyűjteményt szerkesztek.
Ezen a héten utazzunk egy nagyot virtuálisan, nézzük, mit esznek az amerikaiak! Jöjjenek a tipikus amerikai hízlaló ételek, legyen az akár Észak- vagy Dél-Amerika, illetve lehet a díszítés/tálalás is amerikára jellemző, a mai téma
V A L A M I A M E R I K A !
Kérem, hogy a “szabályokat” olvasd át, akkor is, ha azt gondolod, már tudod És kérem, hogy tartsátok is be – ezzel megkönnyítitek a dolgomat. A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának az üzenőfalára várom (de tényleg oda, nem a képek alá, nem a csoportok üzelőfalára stb.! úgy látom, ezt a legnehezebb betartani ). Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek! Lehetőleg az üzenőfalra egyesével, képpel és természetesen linkkel töltsétek fel a recepteket. Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.
A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket. Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.
Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:
Hozzá a link: https://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/
Eddigi témák:
1. madár
2. csiga
3. perec
4. begolyózunk!
5. bunda!
6. szív
Várom a sok-sok amerikai receptet és képet! 🙂
Hortobágyi Ági: Kaliforniai bio zellerkrémleves arany céklával
„Ez joker-téma nekem. Akkor jöjjön egy kakukktojás.
Bár Amerika a cukros fánkjairól, sültkrumplijáról és hamburgereiről híres, szerencsénkre Kalifornia nagyon egészségtudatos állam. A sok napsütésnek köszönhetően a boltok tele vannak a helyi farmerek friss, gyönyörű, génkezelés-mentes és bio zöldségeinek-gyümölcseink hatalmas választékával. Arany céklát még soha nem láttam, kedvet kaptam, hogy csináljak belőle valamit. Íme az eredmény. Minden alkotóelem organikus, vagyis bio, a kókuszzsírtól kezdve a són, fokhagymán és bazsalikomon át az összes zöldségig.
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó
1 nagy sárgarépa
1 óriási krumpli
1 gigaméretű vöröshagyma fele
1 arany cékla
4 gerezd fokhagyma
só
bazsalikom
1 ek. kókuszzsír
A felkockázott vöröshagymát a kókuszzsírban megpirítod. Hozzáteszed a felaprózott zellert, répát, krumplit és arany céklát, és 1 liter vízzel puhára főződ őket kb. 25-30 perc alatt. Félidőben az összenyomott fokhagymát is belerakod, majd amikor minden puha, botmixerrel összeturmixolod a lábos tartalmát. Ha nagyon sűrű, öntesz hozzá még vizet, teszel bele sót és bazsalikomot, majd még pár percig főzöd és kész is a finom leves. Petrezselyemmel díszítve tálalhatod. – itt: San Jose, CA, United States”
Csigabige kuckója: Szívecskés brownie
Csigabige kuckója: Brownie
Csató Anna: Áfonyás sajttorta
Csató Anna: Brownie muffin
Rendes csajok: Csokis-meggyes muffin
Rendes csajok: Csokis muffin lemon curddel töltve
Rendes csajok: Vörös bársony muffin
Pici Juci cukrászdája: Amerikai palacsinta light málna öntettel
Pici Juci cukrászdája: Brownie dióval és kínai ötfûszerrel
Ami a konyhámból kikerül: Csokoládé pattogós sütemény
Ami a konyhámból kikerül: Corn-dog
Gizi receptjei: Citromos amerikai palacsinta
Gizi receptjei: Sajttorta
Gizi receptjei: BBQ oldalas
Szani konyhája: Amerikai káposztasaláta
Szani konyhája: Florida beach torta
AranyTepsi: Sütőtökös amerikai palacsinta
AranyTepsi: Dupla húsos hamburger
Sütik és szatyrok: Házi hamburger
Sütik és szatyrok: Narancsos-csokis cupcake
Culin’Art: Amerikai almatorta
Bonnie konyhája: Banános amerikai palacsinta
Bonnie konyhája: New York-i sajttorta
Bonnie konyhája: Cinnamon rolls vagyis fahéjas csiga
Kovács Krisztina Tímea: Amerikai palacsinta tönkölybúzából
Hozzávalók:
170 g tönkölybúza liszt vagy 190 g sima liszt
10 g sütőpor
6 g (kb. egy kávéskanál) só
10 g (kb. egy evőkanál) cukor
295 ml tej
1 tojás
45 g vaj
Elkészítés:
Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.Keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz. Egészen sűrű tésztát fogsz kapni, sokkal kevésbé folyik mint a hagyományos magyar palacsinta. Ez így jó, ettől fog vastagon megmaradni a sütőlapon vagy serpenyőben, és felemelkedni. Nem kell pihentetned, azonnal sütheted.Forrósíts meg és olajozz(én kókusz zsíroztam) be egy sütőlapot vagy serpenyőt, amikor felforrósodott, vedd vissza a hőmérsékletet közepesre. A tésztából önts dele kb. fél dl-nyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényeket kapj. Ezek fél cm magasra fognak nőni a sütőportól a hő hatására. Süsd meg az egyik oldalukat.
Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, nyúlj alá a lapáttal és egy hirtelen mozdulattal fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt kész.
Salátagyár: Amerikai káposztasaláta kicsit másképp
Sütit akarok!: Banoffee sajttorta
Sütit akarok!: Oreos brownie torta
Sütit akarok!: Nigella-féle brownie
Receptelő: Az igazi hamburgerhús
Receptelő: Majdnem Reuben szendvics
Receptelő: Mogyorókrémes álom muffin
Rozmaring & Ibolya: Barbeque
Rozmaring & Ibolya: Chilis eper
HahoPihe: BBQ-oldalas
HahoPihe: Meggyes brownie
HahoPihe: Cake-pop
Takarékos konyha: Amerikai palacsinta
Konyhalál: American chocolate chips cookie
Konyhalál: Whoopie pie
Konyhalál: Fahéjas csiga süti
You must be logged in to post a comment.