Gülüszemű citrusos-marcipános muffin

Hozzávalók:
2 bögre liszt
1,5 bögre tej
15 dkg vaj
2 tojás
1 cs só
10 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
1/2 cs sütőpor
reszelt narancs/citromhéj ízlés szerint (minél több, jó púpozott evőkanállal simán mehet bele :))
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk (egy részével ki lehet kenni a muffinpapírokat – én nem tettem, nem is ragadt bele a muffin, csak egy vékony réteg maradt a papíron), a maradékhoz hozzáadjuk a cukrokat és a sót és jól elkeverjük.
Ezután beletesszük a tojásokat, tejet és a sütőporos lisztet, végül a narancs/citromhéjat).
A formákba öntjük és aranysárgára sütjük (tűpróba).

Az arcokat, szemeket, orrokat hamis marcipánból készítettem, ételszínezékkel és kakaóval színeztem meg. Az alaparcszínt még amíg meleg volt a marcipán, úgy kentem rá, így szépen el lehet oszlatni, a szemeket és orrokat előre elkészítettem, ezeket gyorsan beleállítottam a langyos masszába, így szilárdult meg. (Flóra, nem tudok leállni a hamis marcipánoddal! :)) 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

 

Forrás (kissé átalakítva): http://levinmodra.blogspot.com/2011/07/marcipanos-kandirozott-narancsoshejas.html



8 thoughts on “Gülüszemű citrusos-marcipános muffin”