Ezért fogyassz rendszeresen kókusztejet!
Az egzotikus konyha iránt rajongók, az ételallergiások és a vegán életmódot követők számára is közkedvelt alapanyag a kókusztej, ami manapság már szerencsére könnyen beszerezhető.
Nem tévesztendő össze a kókuszdió feltörésekor kifolyó kókuszvízzel; a kókusztejet a gyümölcshús pürésítésével nyerik, melyhez vizet adnak.
Készíthetünk vele édes és sós leveseket, főzhetünk vele húsos, zöldséges, tésztás fogásokat, kiváló desszertekhez, de még koktélokhoz is. És nem csak a finomsága, hanem pozitív hatásai miatt is érdemes fogyasztani.
A kókusztej előnyei
- segít a megfelelő vércukorszint fenntartásában
- küzdhetünk vele a magas vérnyomás ellen
- megőrzi a bőr és a véredények rugalmasságát
- hozzájárul a csontok erősségéhez a magnézium-, és kalciumtartalmával
- biztosítja a szervezet számára szükséges vasat, megelőzhető vele a vérszegénység
- enyhíti az izomgörcsöket
- javítja az emésztést, csökkenti a bélrendszeri megbetegedések tüneteit
- hozzájárul a szervezetünk méregtelenítéséhez
- segít megőrizni az ideális testsúlyt
- csökkenti az ízületi gyulladás kockázatát
- segít fenntartani az egészséges immunrendszert
- elősegíti a prosztata egészségét
- enyhíthetjük vele a kimerültséget, fáradtságot.
De ha mindez nem érdekel, edd azért mert finom!
A bejegyzést a Bijó Webáruház támogatta, ahol kókusztejet és sok egyéb kókuszból, kókusszal készült termékeket is beszerezhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
You must be logged in to post a comment.