Ezért fogyassz rendszeresen kókusztejet!

Kokusztej

 

Az egzotikus konyha iránt rajongók, az ételallergiások és a vegán életmódot követők számára is közkedvelt alapanyag a kókusztej, ami manapság már szerencsére könnyen beszerezhető.

Nem tévesztendő össze a kókuszdió feltörésekor kifolyó kókuszvízzel; a kókusztejet a gyümölcshús pürésítésével nyerik, melyhez vizet adnak.

Készíthetünk vele édes és sós leveseket, főzhetünk vele húsos, zöldséges, tésztás fogásokat, kiváló desszertekhez, de még koktélokhoz is. És nem csak a finomsága, hanem pozitív hatásai miatt is érdemes fogyasztani.

 

A kókusztej előnyei

  • segít a megfelelő vércukorszint fenntartásában
  • küzdhetünk vele a magas vérnyomás ellen
  • megőrzi a bőr és a véredények rugalmasságát
  • hozzájárul a csontok erősségéhez a magnézium-, és kalciumtartalmával
  • biztosítja a szervezet számára szükséges vasat, megelőzhető vele a vérszegénység
  • enyhíti az izomgörcsöket
  • javítja az emésztést, csökkenti a bélrendszeri megbetegedések tüneteit
  • hozzájárul a szervezetünk méregtelenítéséhez
  • segít megőrizni az ideális testsúlyt
  • csökkenti az ízületi gyulladás kockázatát
  • segít fenntartani az egészséges immunrendszert
  • elősegíti a prosztata egészségét
  • enyhíthetjük vele a kimerültséget, fáradtságot.

De ha mindez nem érdekel, edd azért mert finom!

 

A bejegyzést a Bijó Webáruház támogatta, ahol kókusztejet és sok egyéb kókuszból, kókusszal készült termékeket is beszerezhetsz.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂