Na de miért kell labirintust építeni egy kocsma elé?

 

Kiskapuk mindenhol vannak. A labirintus végén meg a kiskapu mellett egy kocsmaajtó is.

„Utcára nyílik a kocsmaajtó” – hangzik a magyar nóta szövege. Indiában viszont a törvény szerint nem nyílhat, legalábbis a főútra nem, mégpedig azért, mert azt gondolják, így csökkenthetik az ittas vezetések számát. A nemrég bevezetett szabályozás szerint állami országút és főút 500 méteres körzetében nem üzemelhet italbolt és kocsma. Emiatt sok üzlet tönkrement, vagy bezártak vagy esetleg új helyen kellett folytatni a tevékenységüket.

Az Aiswarya Bar is túl közel van a főúthoz, de ők megtalálták a 3. megoldást jelentő kiskaput. Azt találták ki, hogy ha már a bárt értelemszerűen nem tudják arrébbvinni a főúttól, akkor bizony a kettő közötti utat kell meghosszabbítani. Építettek hát egy 250 méter hosszú labirintust az út és a kocsma közé, ezzel a távolság gyakorlatilag 520 méterre nőtt és üzemelhet a kocsma. Zseniálisan kreatív megoldás!

Azt mondják, hogy egy kis séta ivás előtt és után segít is az egészség megőrzésében (mondjuk még egészségesebb lenne, ha az az alkohol nem lenne a két séta között…)

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: Indiatimes