Van zsákomban minden jó – 10 tipp az egészséges mikulácsomaghoz

 

Ha jön a mikulás, akkor édességet kapunk! Ez evidens volt gyerekkorunkban. Ez a nézet napjainkban is nagyrészt él, pedig sokkal jobb lenne, ha az édesség helyett finomságot mondanánk. Mert így is összejön egy csomagnyi „minden jó” és valószínűleg a gyerekek sem lesznek csalódottak, amikor kibontják.

 

De akkor mi kerüljön bele?

 

„Piros alma, mogyoró…”

Ez az, amin nem érdemes változtatni. Viszont kerülhet a csomagba más, különlegesebb gyümölcs is, amit ritkán eszünk (például az ára miatt), de tudjuk, hogy a csemete szívesen fogyasztja.

Aszalt gyümölcs

A friss gyümölcsök mellett általában ez is tuti befutó, a magas cukortartalom miatt kellően édes és közben jó rost-, vitamin és ásványi anyag forrás. 

Csokiiiiii

Igen, kerüljön bele nyugodtan csoki is. De csoki legyen és ne tejbevonómassza! És persze lehetőség szerint étcsoki, ha azt a gyerek szereti.

Olajos magvak

A mogyoró, dió, kesudió, mandula, pisztácia mind egészséges nassolnivaló, magas fehérjetartalmúak, telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok.

Minden esetben győződjünk meg róla, hogy a csomagot kapó nem allergiás-e valamelyikre!

Diákcsemege

Akár saját magunk is összeválogathatjuk a kedvelt aszalt gyümölcsökből és olajos magvakból vagy vehetünk csomagoltat is.

Keksz

Ez is lehet házi készítésű, ha bolti, akkor érdemes teljes kiőrlésűt választani, mondjuk aszalt gyümölcsökkel, olajos magvakkal megszórva.

Müzliszelet

Többféle ízesítésűt és összetételűt találunk a boltok polcain, de ezt sem egy nagy dolog elkészíteni házilag.

Kölesgolyó

Sok gyerek szereti elropogtatni, főleg, ha valamilyen ízesítettet választunk.

Szőlőcukor

Egy kis energia jól jön a gyereknek is (akkor is, ha úgy érezzük, nekik annyi van, hogy soha nem fognak elfáradni)

Cukormentes gyerekrágó

A rágó valamiért a legtöbb gyerek számára vonzó, ha már így van, vegyünk direkt nekik készült cukormentes változatot belőle.

 

Te mit teszel a mikuláscsomagba?

 

 

A bejegyzést a Bijó Webáruház támogatta, tőlük is beszerezheted a csomagba valókat.

Katt ide: http://www.bijobolt.hu/webaruhaz

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂