Felkértek, bevállaltam: Blogtuning workshopot tartok!

 

Ez olyan, ami még nem volt és nem is gondoltam, hogy valaha lesz! Bloggereknek fogok workshopot tartani.

Már majdnem hét éve blogolok, baromi sokat foglalkozom vele, hogy egyre jobb, érdekesebb és különlegesebb legyen a blogom, az írásaim, minden, ami kikerült a kezem billentyűzetem alól. Közben rengeteg blogot is olvasok, aktív vagyok blogos csoportokban is, mert egyrészt érdekel, hogy mások mit írnak és némileg a munkám része is. És sokszor érzem azt a bejegyzéseket olvasgatva, hogy uhh, de írnék ennek a bloggernek, hogy ezt meg azt módosítva mennyivel jobb, érthetőbb, egyszerűbben kezelhetőbb stb. lehetne a felülete. Van, hogy meg is teszem, de inkább visszafogom magam, nem is mindenki örül a kéretlen tanácsnak és hát ugye azt gondoltam, hogy ki vagyok én, hogy megmondjam…

Most viszont eljött az én időm, aki szeretné, annak megmondom! 🙂 

A Digitális Tudás Akadémia felkérésére egy kiscsoportos workshopot fogok tartani, amit Blogtuningnak neveztem el.

 

Miért Blogtuning?

Sokan nem tudják olvasói szemmel nézni a blogjukat, az író természetesen érti, hogy miről van szó, de egy odakerülő új olvasó egyszerűen eltéved, nem érti, hol tudja felvenni a fonalat. Nincsenek „kiszolgálva” az olvasók, ezért nem biztos, hogy tovább böngésznek az oldalon. Sokan néhány hónap után úgy érzik, elfogyott a téma, már mindent kiveséztek. Több mint 900 bejegyzés (csak ezen a blogon) után mondhatom, hogy nem így van 🙂 Tehát itt nem írni tanulunk, arra vannak sokkal kompetensebb szakértők, hanem apró, de annál fontosabb finomságokkal próbáljuk „tuningolni” az írásokat és az egész blogot.

Nem előadás lesz, inkább egy kötetlen beszélgetés. Közösen fogjuk átbeszélni, hogy a résztvevők blogjait, facebook oldalait hogyan lehet tuningolni, hogy az még jobb legyen, még több olvasót vonzzon. Azt gondolom, a workshop többi résztvevőjének eseteiből, történeteiből is sokat fogunk tanulni és konkrét problémákra konkrét megoldásokat fogunk kigondolni. Tehát a te blogod, facebook oldalad is ki lesz vesézve mindenképpen, így nem egy általános elméletet kapsz, hanem a gyakorlatot.

Közben természetesen szabad a kérdezés, igyekszem mindenre igazi, konkrét választ adni, mellébeszélés nélkül, mert úgy látom, sok minden izgatja a bloggerek fantáziáját, amire aztán sehol nem kapnak érdemleges választ. Persze én sem vagyok minden titkok tudója, de a blogolás 7 éve alatt már tapasztaltam ezt-azt. 

 

Ami különlegesség: a workshop díja adomány alapú, azaz annyit fizetsz, amennyit úgy gondolsz, hogy megért az, amit adtam.

 

Időpont: 2017. december 7. 18:00-21:00

Helyszín: az inspiráló Up Center, 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

 

Minden egyéb infót, regisztrálási lehetőséget ide kattintva találsz!

 

Szóval, kérj Blogtuning workshopot a mikulástól! 🙂