Raqlap Gastro & Street Bar – étteremteszt

Raqlap

 

Most egy vadiúj helyet teszteltünk, a Gozsdu udvar szomszédságában levő Holló utcai Raqlapot.

Azt ígérik, hogy itt megtalálható a fesztiválokon fellelhető ételek-italok java, az ehhez „kellő” hangulat, jó zene, viszont por nélkül és a belvárosban élvezhetjük mindezt.

Tényleg nagyon jó helyen van, Budapest „buliközpontjában”, itt össze lehet futni ismerősökkel egy-egy italra, kolbicére vagy édességre is és itt eltölteni az estét vagy innen továbbmenni valamelyik szórakozóhelyre.

Mint a neve is mutatja, a helyre a raklapokból összerakott bútorok a jellemzőek, nekem ez kifejezetten tetszik, kellő lazaságot ad, nem érzi magát az ember feszengősen, mint egy elegánsabb étteremben, bárban.

 

DSCN0031

 

Mit lehet itt enni-inni?

Kolbicét

Tikkadt Szöcskét

Rizmajer kézműves sört

Édes Rétest

iSweet thai fagyit.

Én eddig egyiket sem kóstoltam, úgyhogy most leteszteltem mindegyiket.

 

Kolbicéval inditottunk, ami egy tölcsér alakú puha tésztából és belepakolt kolbászkákból, pirított hagymából, esetleg káposztából, sajtszószból, baconből áll. Lehetett választani magyaros és bajor kolbászkákból, én vegyesen kértem, a magyaros nekem eléggé csípett, persze a barátnőmnek meg se kottyant 🙂  Nagyon-nagyon finom, egyetlen bajom vele, hogy ezt se lehet túl „szépen” enni, mint pl a gyrost vagy a hambit, én teleszórtam pirított hagymadarabokkal a környéket…

Kolbice

 

A Tikkadt Szöcskéről már sokat hallottam, de megkóstolni sajnos még nem sikerült, mert nem találkoztam vele boltokban. Ha valaki nem ismerné, ez egy magyar fejlesztésű kóla. Kevésbé buborékos, mint az ismert kólafajták, ettől vagy jobban ízlik valakinek vagy kevésbé, ízlés kérdése. Szerintem finom volt, én keresni fogom az üzletekben.

Tikkadt Szöcske

 

Az iSweet thai fagyikülönlegességet sem hagyhattuk ki, bár itt már erősen csökkent a gyomorkapacitásunk. Legalább 25-féle íz (gyümölcsök, csoki, nutella stb) közül lehet választani, amihez kérhetünk tejes vagy laktózmentes alapot. Én ez utóbbit kértem és nagy-nagy pluszpont, hogy az árusító fiú felhívta a figyelmemet, hogy az eszközök a korábbi fagyik miatt szennyezettek laktózzal, azért ilyennel (sajnos) elég ritkán találkozni. Nekem ez nem okozott problémát, remélem, hogy akkor is megoldják, ha valakinek tényleg a minimális laktózt is kerülnie kell.

Raqlap iSweet

A gyümölcsöket egy -40 °C-ra hűtött fémlapra helyezték, apróra darabolták, erre jött az alap, amiket spaklival addig terítettek, amíg egy vékony réteg nem lett belőlük a fémlapon. Ezután a spaklival kis hengerekben felszedték, mentek a hengerek a kis pohárkákba, erre jöhet még esetleg plusz öntet vagy szórás. Én mostanában nem rajongok annyira a fagyiért, de ennél sokkal jobban a könnyed, gyümölcsös íz dominált, nem pedig a krémes-tejes (bár más változatoknál ez nyilván változik). A miénknél a kis hengerek nem maradtak meg olyan szépen a fotóig, gyorsabban olvadt, gondolom, hogy ez egyrészt a laktózmentes alapnak, másrészt a csak lágy gyümölcsökből álló ízeknek köszönhető, de pl a banános-nutellás állt, mint a cövek 🙂 Állítólag az az abszolút vásárlók kedvence.

iSweet thai fagyi

 

 

Az Édes Rétest sem hagyhattuk ki, nem is tudom, hányféle, de minimum 10 különböző íz közül választhattam, én ebből a szilvásat kértem, ami remek döntés volt.

Édes Rétes

 

A Rizmajer kézműves sörökből a konyakmeggyes volt választottunk, korábban is megállapítottam már, hogy a meggyes sör finom, ez itt is megállta a helyét. Nyári melegben kifejezetten üdítő hatású (és ízű, tehát annak is ízleni fog, aki nem szereti a sör kesernyés ízét).

 

Raqlap

 

Esti hangulat

Raqlap

 

Nekem a jó értelemben vett „hétköznapiságával”, emberközeliségével és persze a finom ételekkel-italokkal abszolút elnyerte tetszésemet a hely. Azt ígérik, téliesítve lesz, de még most, jó időben is érdemes meglátogatni!

Raqlap

 

 

Raqlap címe: 1071 Budapest, Holló u. 11.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/raqlapbar

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂