A budapesti Édes Napokon jártunk

Édes Napok

 

 

Idén már 5. alkalommal rendezték meg a Budai Várban az Édes Napokat. Én még eddig nem voltam, most barátnőmmel vettem részt.

A rendezmény 3 napján péntektől szombatig több, mint 100 kiállító termékeit lehet megvenni és sok helyen előtte megkóstolni is. Van ott minden:

Persze nem csak csoki, hanem mindenféle édesség, sütik, fánkok, marcipán és grillázs is. Számomra sok ismert nevű kézműves, igényes édességeket készítő műhely volt ott, mint kiállító, de volt jó pár, akikről eddig nem hallottam, pedig érdemes lett volna.

Két színpadot is felállítottak, ahol különböző előadások, beszélgetések, koncertek láthatóak mindhárom napon.

Reggel még esett az eső, így délelőtt, amikor érkeztünk, még kevés látogató volt – aminek én nagyon örültem, gondolom, hogy a szervezők kevésbé 🙂 – szóval nagyon szépen végig lehetett nézni mindent. Azért így is voltak népszerűbb standok, ahol tömegesen ácsorogtak.

Édes Napok

És igen, azok sem maradtak éhen, akik mindenféle ételallergiában szenvednek, több „mentes” édességeket áruló kiállító volt.

Jó tanács a jövőben odalátogatóknak: előtte egy hét édességmegvonás! 🙂 Én az előző napomat sütik között töltöttem, így a sülő kolbászkák illata kicsit vonzóbbnak tűnt, mint az édességek kóstolása. Azért persze „nagy nehezen” „legyűrtem” néhány dolgot.

Például a bal oldali maracujás fánkot, ami nagyon ízlett.

Édes Napok

Nehéz volt választani:

Édes Napok Donác

Ez mind csoki! Nagyon élethűek voltak.

Édes Napok CsokiCsel

Édes Napok CsokiCsel

 

Micsoda színek! Szuper a csokik csomagolása is.

Édes Napok

Nagy mézi és kis mézik

Édes Napok

3-félét kipróbáltunk

Édes Napok

A Sugar! sem maradhat ki

Édes Napok

Ez a stand…! Rengetegféle ízű marcipán, gyönyörűen kirakva, vásároltunk náluk is, én almás-fahéjas és pisztáciás-szilvás marcipánt, a kóstolással várok, amíg elmúlik a mai cukorsokk 🙂

Édes Napok

Cuki csokibaglyok 🙂

 

Édes napok

Azért nem rossz helyen van ez a program megrendezve… 🙂

Édes Napok

A „szajré”. 🙂 A bal oldalon csapolt csokis sör látható, nem vagyok egy nagy sörös, mondta az eladó, hogy ne számítsak a csoki ízére és ez egy keserű sör, de nagyon nem az én ízvilágom volt.

Édes Napok

Csúcsdísz 🙂

Édes Napok Édes Napok

Hehe 🙂

Édes Napok

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂