Tejfölös gombapaprikás
Imádom a gombát! És a gombapaprikást is.
Viszonylag sűrűn készítem, mert egyszerű, gyorsan kész van, tésztával vagy rizzsel legaláb kétnapi ebédem meg van oldva belőle.
Ti hogy szeretitek? Én tejfölösen, jó „sűrűn”, kevesebb „szósszal”. Így:
Tejfölös gombapaprikás – Hozzávalók:
500 g csiperke vagy sampion gomba
1 ek étolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 púpozott ek pirospaprika
2 tk só
4 ek víz
1 csokor petrezselyem (én ezt kihagytam, mert nem vagyok nagyon oda az ízéért)
20 dkg tejföl
2 púpozott tk liszt
Tejfölös gombapaprikás – Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.
Közben a gombát megmosás után vékonyra szeleteljük.
Hozzáadjuk az olajhoz, a paprikával, sóval, apróra vágott petrezselyemmel együtt alaposan összeforgatjuk.
Ráöntjük a vizet és lefedve főzzük, amíg a gomba meg nem puhul.
A tejföllel csomómentesre keverjük a lisztet.
A puha gombával összekeverjük alaposan a lisztes tejfölt.
Még egyet rottyantunk rajta és kész.
Aki több szafttal, folyékonyabban szereti, tegyen bele több tejfölt.
Én főtt tésztával tálaltam, de a legtutibb nokedlivel lenne vagy akár rizzsel is lehet.
Ha jön a jó idő, próbáld ki bográcsban elkészítve is!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához.
Forrás: http://aprosef.hu/gombapaprikas_recept_nokedlivel
2 thoughts on “Tejfölös gombapaprikás”
You must be logged in to post a comment.
A gombapaprikással két nagy ráeszmélésem volt, amikor főzni kezdtem (úgy három-négy éve): mások tejfölet is tesznek bele (nálunk nem szokás, nem is hallottam róla, csirkepaprikásba se teszünk) és köretet is esznek mellé. Nálunk a gombapaprikás (amit mi gombatokánynak hívunk) egytálétel, csak így magában esszük, kenyérrel. 🙂
Ez is olyan étel, amit tájegységenként, családonként máshogy készítenek.
Volt már, hogy én is megettem egy jó adagot köret (és kenyér) nélkül, fájt is egy darabig a hasam utána 🙂