Tejfölös gombapaprikás

tejfolos gombapaprikas

 

Imádom a gombát! És a gombapaprikást is.

Viszonylag sűrűn készítem, mert egyszerű, gyorsan kész van, tésztával vagy rizzsel legaláb kétnapi ebédem meg van oldva belőle.

Ti hogy szeretitek? Én tejfölösen, jó „sűrűn”, kevesebb „szósszal”. Így:

 

Tejfölös gombapaprikás – Hozzávalók:

500 g csiperke vagy sampion gomba

1 ek étolaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 púpozott ek pirospaprika

2 tk só

4 ek víz

1 csokor petrezselyem (én ezt kihagytam, mert nem vagyok nagyon oda az ízéért)

20 dkg tejföl

2 púpozott tk liszt

 

Tejfölös gombapaprikás – Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.

Közben a gombát megmosás után vékonyra szeleteljük.

Hozzáadjuk az olajhoz, a paprikával, sóval, apróra vágott petrezselyemmel együtt alaposan összeforgatjuk.

Ráöntjük a vizet és lefedve főzzük, amíg a gomba meg nem puhul.

A tejföllel csomómentesre keverjük a lisztet.

A puha gombával összekeverjük alaposan a lisztes tejfölt.

Még egyet rottyantunk rajta és kész.

Aki több szafttal, folyékonyabban szereti, tegyen bele több tejfölt.

Én főtt tésztával tálaltam, de a legtutibb nokedlivel lenne vagy akár rizzsel is lehet.

 

 

Ha jön a jó idő, próbáld ki bográcsban elkészítve is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához.

 

tejfolos gombapaprikas

 

Forrás: http://aprosef.hu/gombapaprikas_recept_nokedlivel 

 

 

 



2 thoughts on “Tejfölös gombapaprikás”

  • A gombapaprikással két nagy ráeszmélésem volt, amikor főzni kezdtem (úgy három-négy éve): mások tejfölet is tesznek bele (nálunk nem szokás, nem is hallottam róla, csirkepaprikásba se teszünk) és köretet is esznek mellé. Nálunk a gombapaprikás (amit mi gombatokánynak hívunk) egytálétel, csak így magában esszük, kenyérrel. 🙂

    • Ez is olyan étel, amit tájegységenként, családonként máshogy készítenek.
      Volt már, hogy én is megettem egy jó adagot köret (és kenyér) nélkül, fájt is egy darabig a hasam utána 🙂