Ragacsos kókusztorta
Kókuszimádók, ide gyűljetek!
Itt egy nektek-nekünk való ragacsos kókusztorta recept, sok kókusszal és finom, szaftos, nem kiszáradós tésztával.
Ha pl. vendégségre készülsz, ezt előző napon megcsinálhatod, úgyis állnia kell egy napot, hogy a szirup kellőképpen átjárja mindenhol a tésztát.
Ha csokival leöntöd a tetejét, kész is a Bounty-élmény!
Ragacsos kókusztorta – Hozzávalók:
piskótához:
125 ml étolaj
105 g kristálycukor
85 ml tej
3 db kisebb tojás
150 g finomliszt
100 g kókuszreszelék
3 g sütőpor
1 db vaníliarúd
sziruphoz:
150 ml víz
150 g kristálycukor
Ragacsos kókusztorta – Elkészítés:
Kivajazunk és megszórunk kókusszal egy 18 cm-es tortaformát (én egy szilikonos piteformát használtam).
A tojást (fehérjét és sárgáját is) habbá verjük a vaníliarúd magjaival és a cukorral.
Alacsonyabb sebességgel, de folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, majd még lassabb fokozaton a tejet.
Végül kis részletekben hozzadjuk a liszt-kókusz-sütőpor keverékét.
Itt tényleg olyan ragacsos lesz a tészta, nem lehet önteni, én kicsit kézzel is egyengettem a formában, hogy egyenletes legyen az eloszlás.
170 °C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta a cukorból és vízből szirupot főzünk, amit a még forró tortára kanalazunk (én megszurkáltam a tortát, hogy minél jobban felszívja a szirupot).
1 napra a hűtőbe tesszük állni.
A tetejét kókusszal megszórjuk vagy csokival leöntjük. Jó tömény sütemény, így talán nem fogy el pillanatok alatt (na nem az íze miatt).
Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről! 🙂
Forrás: Desszert.eu
1 thought on “Ragacsos kókusztorta”
You must be logged in to post a comment.
Jajj már megint és még mindig nagyon szép:)