Túrós tejespite
Ó, a tejespite nagyon jó dolog!
Egyrészt csak összekutyulod a hozzávalókat és egy edény összekoszolása mellett mehet is a sütőbe. Másrészt a süteményeknek a lényege általában a krém, a töltelék. Hát itt csak az van! Nem folyós krém, inkább egy jó sűrű pudingszerűre kell számítani, szóval még könnyen szeletelhető és szállítható is.
A meggyes-mákos változat után nem volt kérdés, hogy kipróbálok más ízeket is. 🙂
Túrós tejespite – Hozzávalók:
20 dkg túró
12,5 dkg rétesliszt
2 dl tej
3 tojás
10 dkg cukor
1 cs vaníliáscukor
3-4 őszibarack (lehet konzerv is) vagy más gyümölcs is
Túrós tejespite – Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet, az összetört túrót és a tejet is.
A pitetálat kivajazzuk (ha szilikonos, akkor nem kell), beleöntjük a tésztát, beledobáljuk a feldarabolt barackot.
185 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is, ne maradj le egy receptről sem! 🙂
Forrás: http://mirelle.hu/?p=396
You must be logged in to post a comment.