Rumosdiós torta
.
.
Dió, csoki, lekvár … mindez egy jó kis tortába összezárva!
A legjobb, hogy csak simán össze kell keverni a hozzávalókat, amelyeket méricskélni sem kell, csak egy bögrét használni hozzá és már lehet is sütni. 30 perc múlva már ehetjük is! 🙂
A legjobb, hogy csak simán össze kell keverni a hozzávalókat, amelyeket méricskélni sem kell, csak egy bögrét használni hozzá és már lehet is sütni. 30 perc múlva már ehetjük is! 🙂
Rumosdiós torta – Hozzávalók:
(1 bögre 2,5 dl)
1 bögre durvára darált dió
1 bögre cukor
2 tojás
10 dkg étcsoki feldarabolva
1/2 bögre mazsola – én kandírozott narancshéjat használtam
1 dl rum
3 ek liszt
1 csipet sütőpor
tetejére lekvár
1 bögre cukor
2 tojás
10 dkg étcsoki feldarabolva
1/2 bögre mazsola – én kandírozott narancshéjat használtam
1 dl rum
3 ek liszt
1 csipet sütőpor
tetejére lekvár
.
Rumosdiós torta – Elkészítés:
A mazsolát (narancshéjat) rumba áztatom.
Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt).
Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.
Ha megpuhult, összekeverem a hozzávalókkal és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sütőpapírral bélelt formában megsütöm (nekem kb 28 cm-es kerek formám volt).
Még forrón megkenem lekvárral a tetejét.
.
.
.
.
.
Forrás: http://gasztro.rubineszter.com/2010/09/rumosdiotorta.html
You must be logged in to post a comment.