Karamellás-diós golyó
A karamell és a dió együtt csak jó lehet! Mint ahogy ebben a sütés nélküli édességben is! A tűzhelyhasználatot nem ússzuk meg, de nem kell sokat pepecselni vele.
Éljenek a golyós édességek!
Hozzávalók – Karamellás-diós golyó:
15 dkg cukor
4 dl tejszín
15 dkg babapiskóta
10 dkg darált keksz
5 dkg margarin/vaj
6 dkg pirított darált dió
Elkészítés – Karamellás-diós golyó:
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg egynemű, sűrűbb karamellünk nem lesz. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint és beletördeljük a babapiskótát. Az eredeti recept nem írt darált kekszet, de nekem jó 10 dkg-ot felvett a massza. Pihentetjük, amíg megpuhul a babapiskóta.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából is dióban meghempergetjük.
Ha szeretnél másfajta golyót, kóstold meg az almás pite-golyót, a sütőtökgolyót vagy a zserbógolyót!
Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához is! 🙂
Forrás: Fanny Konyha 2012. VI. évfolyam 6. szám
2 thoughts on “Karamellás-diós golyó”
You must be logged in to post a comment.
Óhhh, nyami…Én csak gondolatban falatozok, Te viszont vigyázz, be ne kapd a madárkádat!! :-DDD
Nagyon jól néz ki és szuper könnyű lehet elkészíteni! Próbáltad esetleg már tejszín helyett valamivel ami tejmentes? Sajnos nálunk mindenki tejérzékeny, pedig ezt a receptet szívesen kipróbálnám (a rizstejszínnek eléggé más az állaga, nem tudom, sikerülne-e azzal?)