Karamellás-diós golyó

karamellás-diós golyó

 

 

A karamell és a dió együtt csak jó lehet! Mint ahogy ebben a sütés nélküli édességben is! A tűzhelyhasználatot nem ússzuk meg, de nem kell sokat pepecselni vele.

Éljenek a golyós édességek!

 

Hozzávalók:

15 dkg cukor

4 dl tejszín

15 dkg babapiskóta

10 dkg darált keksz

5 dkg margarin/vaj

6 dkg pirított darált dió

 

Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejszínt és addig főzzük, amíg egynemű, sűrűbb karamellünk nem lesz. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a margarint és beletördeljük a babapiskótát. Az eredeti recept nem írt darált kekszet, de nekem jó 10 dkg-ot felvett a massza. Pihentetjük, amíg megpuhul a babapiskóta.
Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából is dióban meghempergetjük.

 

Ha szeretnél másfajta golyót, kóstold meg az almás pite-golyót, a sütőtökgolyót vagy a zserbógolyót!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

 

karamellás-diós golyó

karamellás-diós golyó

 

 

Forrás: Fanny Konyha 2012. VI. évfolyam 6. szám 



2 thoughts on “Karamellás-diós golyó”

  • Nagyon jól néz ki és szuper könnyű lehet elkészíteni! Próbáltad esetleg már tejszín helyett valamivel ami tejmentes? Sajnos nálunk mindenki tejérzékeny, pedig ezt a receptet szívesen kipróbálnám (a rizstejszínnek eléggé más az állaga, nem tudom, sikerülne-e azzal?)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük