Csokimousse csak csokiból és vízből

Csokimousse csak csokibol és vízbol

Csokimousse csak csokiból és vízből???

Ugye milyen furcsán hangzik? Naná, hogy ki kellett próbálnom! 🙂 És működik! Bár nem is volt kétségem efelől, Praliné Paradicsom Zsuzsinál láttam a receptet, aki művészi dolgokat készít csokiból (és minden másból is), maximum attól tartottam, hogy esetleg én bénázok el valamit. De azon kívül, hogy sikerült a környéket kicsit összepöttyözni csokival (itt szólok, hogy magasabb falú edényben készítsétek! :)), minden simán ment. Lássuk, hogy hogyan!

Ebből nem lesz nagy adag, két ember desszertje lehet, de elég tömény. A málna savanykássága szerintem nagyon jól kiemelte az ízét. Eredetileg Heston Blumenthal receptje.  

 

Csokimousse csak csokiból és vízből – Hozzávalók:

70 g étcsoki – minél magasabb kakaótartalmú legyen, lehetőleg minimum 70 %-os

65 ml víz  

 

Csokimousse csak csokiból és vízből – Elkészítés:

Szükség lesz jégkockára, ezt készítsük el előre.

A csokit és a 65 ml vizet alacsony lángon összeolvasztjuk (nem kell vízgőz felett).

Egy edénybe vizet töltünk és belerakjuk a jégkockákat.

A vizes csokit egy (magas falú) edénybe töltjük, akkora legyen az edény, hogy a jégkockás edénybe bele tudjuk tenni úgy, hogy belelógjon az alja a vízbe.

Folyamatosan kell kevergetni. Én egy ideig kézi habverővel csináltam, de aztán áttértem a mixerre. Először úgy fog tűnni, hogy nem történik semmi, de ahogy hűl és keverjük, egyre inkább változik az állaga, habosodik. Hasonlónak kell lenni, mint a felvert tejszínhab (kicsit azért lágyabb). Ez jó pár percet igénybe vehet. Én itt őszintén szólva majdnem feladtam, mert ugyan sűrösödött, de nem akart olyan habos, sűrű lenni. 1 percre otthagytam és mire visszamentem, megtörtént a „csoda”, igazi habos állagú lett (a képeken látszik, hogy ilyen sűrűn folyós állagú).

Kis csészékbe töltve fogyaszthatjuk. Sőt, fagyaszthatjuk is, akkor hűsítő édesség lesz belőle, ezt én nem próbáltam ki, de Praliné Zsuzsi igen, nálam elillant így is 🙂    

 

Kóstold meg a „hagyományosabb” csokimousse-t is!

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához itt! 🙂

 

Csokimousse csak csokibol és vízbol Csokimousse csak csokibol és vízbol Csokimousse csak csokibol és vízbol

Csokimousse csak csokibol és vízbol   Csokimousse csak csokibol és vízbol

Forrás: http://www.pralineparadicsom.hu/2013/08/csak-vizzel-keszult-csokimousse.html