Reszelt (sült) joghurttorta

reszelt joghurttorta

 

A reszelt joghurttorta végre egy olyan süti, ahol nem kell figyelni rá, hogy minden szép egyenletes legyen, itt direkt törekedhetünk az egyenetlenségre, ugyanis a tésztát csak le kell reszelni és rászórni a tetejére.

A krém nagyon finom, puha, habos lesz, ugyanakkor „megáll a lábán”, nálam jól bírta az utaztatást is.

 

Reszelt joghurttorta – Hozzávalók (kb 25×34 cm-es tepsihez):

tésztához:
15 dkg margarin
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 csomag sütőpor
krémhez:
15 dkg cukor
1 kis pohár (175 g) tejföl
4 kis pohár (4 x 175 g) joghurt
5 ek liszt
4 tojásfehérje

Reszelt joghurttorta – Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A joghurtot (én citromos joghurtot használtam), tejfölt, lisztet, cukrot összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
A tészta felét belenyomkodjuk a kivajazott, kilisztezett tepsibe, erre jön a krém, majd a tészta másik fele nagylyukú reszelőn ráreszelve.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, csak utána vesszük ki a formából.

 

 

Konyhalál Facebook-oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

 

Forrás: http://krisztinakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/reszelt-joghurttorta.html