Konyhalál KözösKedd – 18. kencék
Ez itt a KözösKedd játék, ahol minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.
A mai témára nem tudtam jobb szót találni, mint a
K E N C E ,
most minden olyan receptet várok, amit kenyérre lehet kenni vagy mártogatósként aprósüteményekkel, zöldségekkel lehet fogyasztani. Ugye Nektek is van ilyen a tarsolyotokban, sőt, KENitek-vágjátok a témát? 🙂
Szabályok:
A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom (nem a játékfelhívásos kép alá, hanem az üzenőfalra). Kérem, hogy kép ÉS link is legyen (ne csak link)! Egy bejegyzésbe egy recept (kép és link) kerüljön. Ennek több oka is van, kérem, hogy tartsd be.
Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom!
Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!
Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.
A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket. Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.
Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:
Hozzá a link: https://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/
Várom receptjeiteket!
A kollekció:
A receptek az ételek neveire kattintva elérhetők.
Bodrogközy Katona Zsuzsa: Polcz Alain kenőkéi – libamáj-kenőke:
1/2 kg. házi zsír, egy pohár tej, egy zacskó (kb 1/2 kg) csirkemáj, fűszerek: hagyma apróra vágva, fokhagyma egy cikk, só, bors, pirospaprika. Lassan főzni 2-3 óra hosszat (posírozás), időnként kevergetni. Mikor kihűl és kásásodni kezd, még egyszer megkeverjük a tároló edényben. Hűtőben hetekig eláll, nagyon finom.
Salátagyár: Cékla-, répa- és zellerchips háromféle mártogatóssal
Abroszra Való: Avokádókrém
Abroszra Való: Tojáskrém
Abroszra Való: Sárgarépakrém
Receptelő: Kéksajtmártás
Receptelő: Paradicsomos avokádókrém
Receptelő: Pirított tökmagos karfiolkrém
Őrülten jó ételek: Zöld túró
Őrülten jó ételek: Tuningolt körözött
Őrülten jó ételek: Diós-fokhagymás-ricottás-bazsalikomos krémes
Fehér Falat: Avokádókrém
Fehér Falat: Spenótos pesto
Fehér Falat: Olíva krém
Boldog Kukta: Pikáns tonhalas túrókrém
Tortafüggő Marisz: Avokádókrém
Tortafüggő Marisz: Szezámkrém
Fűszermánia: Medvehagymás túrókrém és pesto
AranyTepsi: Lenmagos cukkinikrém
AranyTepsi: Tormás tojáspástétom
AranyTepsi: Ínyenc tepertőkrém
HahoPihe konyhája: Spenótos guacamole
HahoPihe konyhája: Padlizsánkrém
HahoPihe konyhája: Házi tejszínes májkrém
Gizi receptjei: Avokádós tojássaláta
Gizi receptjei: Napraforgókrémes-tojásos töltött paradicsom
Gizi receptjei: Céklás humusz
Csigabige kuckója: Avokádókrém
Rozmaring & Ibolya: Sonkapástétom
Rozmaring & Ibolya: Padlizsánkrém
Rozmaring & Ibolya: Sonka-paradicsom-padlizsán „tiramisu”
Receptnapló: Sajtkrém
Receptnapló: Tojáskrém kicsit másképp
Wannabe Chef: Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics
Tarka Bárka: Füstölt pisztrángos-kakukkfüves sültpaprika krém és tormás füstölt pisztráng krém
Konyhalál: Körözött
Konyhalál: Libatepertő pástétom
Konyhalál: Tojáskrém
You must be logged in to post a comment.