Krumplis tészta – az olcsó és kiadós kedvenc
Azt hiszem, ha egy ideig csak krumplis ételeken kellene élnem, elég jól bírnám. Az első 3 kedvencem a rakott krumpli, a krumplis tészta és a sült krumpli. Persze az édességeken kívül. Na de készítettem már krumplis csokis tortát is, itt meglesheted.
De nem csak az én favoritom, hanem az egész családé. Apukámmal ipari mennyiséget tudunk beburkolni belôle és az ilyen szertartásszerű, hogy bármilyen jól van ízesítve, a végén a tányéron még szórni „kell” rá sót és majorannát. A morzsolt majorannát egyébként „szemét”-nek hívjuk, arra már nem emlékszem mióta és miért 🙂
Én extra adag krumplival szeretem, ennek a mennyiségnek elég lenne a fele is, de így szerintem még finomabb.
Krumplis tészta – Hozzávalók:
80 dkg krumpli
25 dkg fodros kockatészta
2 közepes vöröshagyma
2 púpozott ek zsír vagy ennek megfelelő olaj
1 ek őrölt pirospaprika
só
majoranna
Krumplis tészta – Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk.
A tésztát és a megpucolt, felkockázott krumplit is sós vízben megfőzzük (természetesen mindkettőt külön :)) A főzőlevüket leöntjük.
A krumplira öntjük a zsíros hagymát, paprikát, ízlés szerint sót és majorannát és alaposan összetörjük, elkeverjük.
Majd a tésztához adjuk és jól átforgatjuk.
Még több krumplis étel receptjéért katt ide!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!
5 thoughts on “Krumplis tészta – az olcsó és kiadós kedvenc”
You must be logged in to post a comment.
Eme eledel emberem kedvence! Negyed egyre tettem ebédre elé.
😀 embered szerencse – s neje – kegyeltje 🙂
Rettenetesen szeretem, velem emberem, s gyermekem! 😀
Nekem kedvencem, benyelem egyben, nem engedek se embernek, se gyereknek 🙂
Nekem nem kedvencem eme eledel.De megeszem,nem tehetem bele szemetesbe,mert gyerekem kedveltje.Tele leszek vele,de percekre.Nem lesz ereje ezzel egy embernek.