Krumplis tészta – az olcsó és kiadós kedvenc

Krumplis teszta

 

Azt hiszem, ha egy ideig csak krumplis ételeken kellene élnem, elég jól bírnám. Az első 3 kedvencem a rakott krumpli, a krumplis tészta és a sült krumpli. Persze az édességeken kívül. Na de készítettem már krumplis csokis tortát is, itt meglesheted.

De nem csak az én favoritom, hanem az egész családé. Apukámmal ipari mennyiséget tudunk beburkolni belôle és az ilyen szertartásszerű, hogy bármilyen jól van ízesítve, a végén a tányéron még szórni „kell” rá sót és majorannát. A morzsolt majorannát egyébként „szemét”-nek hívjuk, arra már nem emlékszem mióta és miért 🙂

Én extra adag krumplival szeretem, ennek a mennyiségnek elég lenne a fele is, de így szerintem még finomabb.

 

Krumplis tészta – Hozzávalók:

80 dkg krumpli

25 dkg fodros kockatészta

2 közepes vöröshagyma

2 púpozott ek zsír vagy ennek megfelelő olaj

1 ek őrölt pirospaprika

majoranna

 

Krumplis tészta – Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk.

A tésztát és a megpucolt, felkockázott krumplit is sós vízben megfőzzük (természetesen mindkettőt külön :)) A főzőlevüket leöntjük.

A krumplira öntjük a zsíros hagymát, paprikát, ízlés szerint sót és majorannát és alaposan összetörjük, elkeverjük.

Majd a tésztához adjuk és jól átforgatjuk.

 

Még több krumplis étel receptjéért katt ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook-oldalához, ne maradj le semmiről!

 

 

Krumplis teszta

Krumplis teszta



5 thoughts on “Krumplis tészta – az olcsó és kiadós kedvenc”