Nigella forró csokipudingja
Ez az egyszerű csokipuding egyike lehet azoknak a dolgoknak, amelyekért éjszaka Nigella Lawson ki szokott lopódzni és a nyitott hűtő fényénél eszegeti (bár a műsor alapján bármit főz, éjjel még eszik belőle egy nagy bödönnel :D) Mondjuk kétséges, hogy ebből marad-e neki, mert amilyen gyorsan elkészül, olyan sebességgel el is fogyhat. És hát forrón az igazi, amikor a belseje még lágy, krémes, de aki jobban szereti szilárdabb állapotában a tésztát, az egyszerûen süsse tovább egy kicsit.
Nigella forró csokipudingja – Hozzávalók (4 személyre):
12,5 dkg étcsoki
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor (én kicsit kevesebbet tettem bele)
2 tojás
3 ek liszt
Nigella forró csokipudingja – Elkészítés:
A vajat és a csokit felkockázzuk és a mikróban felolvasztjuk (kb. 5 másodpercenként kivesszük és megkevergetjük).
Hozzákeverjük a lisztet, cukrot és egyenként a tojásokat.
Kivajazott szufléformákba vagy kis tálkákba öntjük (nekem ezek kis, féldecis bögrécskék) és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
Melegen az igazi, ekkor a külseje ropogósabb, a belseje pedig folyós.
Konyhalál Facebook-oldal: itt 🙂
Forrás: http://sutiszorny.blogspot.hu/2009/01/forr-csokipuding.html
You must be logged in to post a comment.