Csokilekvár

csokilekvar

 

kókuszos kekszes szeletnél írtam, hogy kaptam ajándékba csokilekvárt, aminek a receptjét gyorsan el is kértem és én is elkészítettem.

A csokin és a kakaóporon kívül nincs benne más, ami ízesítene, de mégis mintha kicsit konyakmeggyes íz is érezhető lenne benne.

Gasztroajándékként kiváló ötlet édesszájú barátoknak, kollegáknak, családtagoknak 🙂 Csak el ne fogyjon karácsonyig… 🙂

 

Csokilekvár – hozzávalók (2 db 375 ml-es üveghez):

2 púpozott ek kakaópor

kis csipet só

400 ml víz

20 dkg  étcsoki (2 tábla) (nem kell extra kakaótartalmú)

20 dkg cukor

1 cs dzsemfix szuper vagy extra

(5 dkg teavaj)

 

Csokilekvár – elkészítés:

A kakaóport, cukrot, sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd visszarakjuk főzni kb. 3 percre. Végül a vajat is belekeverjük (kihagyható).

Tiszta üvegbe töltjük, lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé fordítjuk.

A vaj miatt jobb, ha hűtőben tároljuk. A vaj ki is hagyható belőle, akkor kevésbé lesz krémes állagú.

Kb. másnapra válik folyósból zselésebb állagúvá.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 



9 thoughts on “Csokilekvár”