Gombapaprikás bográcsban
Múlt hétvégén a barátokkal kerti főzőcskézést terveztünk. Nem a szokásos húsos-pörköltes dolgokat akartuk készíteni, ezért az elsőre kitalált éticsigapörköltöt leszavaztuk 🙂 Pedig lett volna, aki jelentkezett, hogy a kertjében van bőven alapanyag 🙂 Végül a gombapaprikás nyert, ez legalább viszonylag gyorsan el is készült, hamar lehetett kóstolni 🙂
Gombapaprikás bográcsban – Hozzávalók:
60 dkg vegyes erdei gomba
10 dkg szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
só
csipetnyi őrölt bors
2 dl tejföl
1 teáskanál pirospaparika
1 ek liszt (el is hagyható)
1 csokor petrezselyemzöld
Gombapaprikás bográcsban – Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, felrakjuk főni, a zsírját kiolvasztjuk.
Beletesszük a kockára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.
Lassú tűzön addig pároljuk, amíg puha nem lesz.
A tejföl (vagy a liszttel elkevert tejfölt, ha sűrűbbre szeretnénk) hozzákeverjük, petrezselyemmel ízesítjük.
Felforraljuk, puliszkával, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.
Forrás: http://www.receptklubonline.com/index.php?cont=showfood1&foodid=6559
You must be logged in to post a comment.