Diós-csokis moszkvai süti, alias moszkauer

Valószínűleg nagy hiányosságaim vannak, mert még soha nem kóstoltam moszkauert. Pedig Nyammm is a Klasszikus kedd rovatjában hozta a receptjét 🙂 Gondoltam, hogy ideje pótolnom a lemaradásomat, nekiálltam … Aztán valahogy nem olyan lett, mint amiket a képeken láttam, az enyém nem akart lapulni. De tudom is, hogy mit rontottam el, Nyammm Zsófi is ajánlja, hogy végezzünk próbasütést, hogy szépen terül-lapul-e, hát persze, hogy nem csináltam 🙂 Szóval tennem kellett volna még bele némi tejszínt …
Ettől még viszont szerintem nagyon jó ízű lett. Moszkva „környékén” fotóztam, hogy legalább ennyi köze legyen a moszkauerhez 🙂 Ki találja ki, hány éves a térkép? 🙂
(Ez még a SAD-os arcoskodás kitalálása előtt készült, ezért hiányzik róla az arc :))

Hozzávalók – Moszkauer:

100 g darált dió
120 g cukor
100 g darált kandírozott narancshéj
10 g vaj
120 ml tejszín
10 g liszt
kevés rum
étcsoki a „talpaláshoz”

Elkészítés – Moszkauer:

A tejszínt felforraljuk a vajjal cukorral és narancshéjjal, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a diót is.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet is.
Sütőpapíros tepsire kis kerek halmokat készítünk, ezeket rumba mártott villával lenyomogatjuk. A halmok között hagyjunk legalább 3 cm helyet, mert valamennyire szétterülnek.
190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, amíg a szélük elkezd barnulni.
Hagyjuk hűlni.
Temperált étcsokiba mártjuk az egyik felét és hagyjuk megszilárdulni.

 



3 thoughts on “Diós-csokis moszkvai süti, alias moszkauer”