Gesztenyés-mandulás brownie
Flóra hirdetett játékot a 2. blogszülinapja alkalmából, mivel nagy browniemágus, így browniet kellett sütni az ő vagy más receptje alapján. Az ő „alap” brownie receptjét használtam, hozzátéve némi gesztenyét és mandulát (levéve némi cukrot), hmmm, így sem lett rossz … 🙂 (Megjegyzem, nekem Flórától a hamis marcipán az abszolút kedvenc, igen sokféle formában használtam már.)
Hozzávalók:
190 g vaj
190 g étcsoki
3 tojás
1 cs vaníliáscukor
170 g cukor
110 g liszt
1 kk só
250 g cukrozott gesztenyemassza
1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A kihűlt csokis masszát a tojáshoz adjuk, hozzákeverjük a lisztet és a sót is.
Belekeverjük a gesztenyemasszát és a mandulát is.
180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt kisütjük.
kitört az orange curd vulkán! 🙂
Flóra receptjét módosítva készült korábban a konyakmeggyes brownie is.
4 thoughts on “Gesztenyés-mandulás brownie”
You must be logged in to post a comment.
Nyammm…:)
Nyami! És micsoda narancs-zsonglőr lett a madarad…:-DD
Uhh. Nagyon jol nezz ki. Igazabol meg sohasem csinaltam browniet, de ezt mindenkepp szeretnem kiprobalni. Sajnos itt nem kapni gesztenyemasszat 🙁
„Rendes” gesztenyével biztosan még finomabb 🙂 De a brownie csak úgy magában, csokisan, minden plusz nélkül is kipróbálandó és nagyon egyszerű, szóval hajrá, utána újra fogod sütni! 🙂