Hozzávalók – dinnye süti
15 dkg búzadara
10 ek tej
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
tortadara
keserűmandula-aroma
vérnarancsaroma
zöld és piros ételfesték
Elkészítés – dinnye süti:
A grízt leforrázzuk a tejjel, majd hozzáadjuk a margarint, porcukrot és a kekszet. Két egyenlő részre osztjuk, az egyik adagba keserűmandula-aromát és kevés zöld ételfestéket teszünk, a másikba vérnarancsaromát, piros ételszínezéket és tortadarát (ez lesz a dinnye magja). A zöld színezék elhagyható, a mandulaaromától úgyis zöld lesz, a piros málnaszörppel pótolható, így kevésbé erőteljes színeket kapunk.
A piros részből golyókat formázunk, a zöldből pedig „héjat” tapogatunk rá. Na, ez elég időigényes, én dupla mennyiséget szoktam egyszerre készíteni, a formázgatással elvagyok kb. 1 órát.
Pár órára hűtőbe teszem, majd négyfelé vágom. A kés lapjával könnyen ki lehet igazítani a vágás miatti deformálódást.
Ezekből a hozzávalókból csak a keserűmandula-aromát felhasználva, a golyócskákat keserű kakaóporba hempergetve hamis marcipángolyókat készíthetünk.
Szia,Szeretném megcsinálni de elég érdekesen írtad le milyen állagú lesz ha 10 evőkanál tejet adok a 15 dkg búzadarához? Mivel ez megdagad,nem értem ezt.Elég sok így elképzelés alapján a búzadara.
Szia Renáta!
Itt a búzadarának „töltőanyag” szerepe van, a fő alkotóelem a darált keksz. A legtöbb recept csak darált kekszet ír. Én egy másik süti receptjéből vettem ezt, hogy tegyünk bele búzadarát is, nekem nagyon bevált, felszívja az esetleges felesleges nedvességet és jól össze is tartja a sütit. (Ha nagyon tartasz tőle, rakj bele kevesebbet és ha túl nedvesnek éreznéd a tésztát, darált keksszel tudsz javítani rajta.)
értem,köszönöm